Vädret idag
Mestadels molnigt
18°C
Prognos juli 19, 2019
dag
Delvis soligt med åskstorm
22°C
 

Protester mot Annebergsbygge

– Politikerna lyssnar inte på oss. Ingen svarar när vi bjuder in till möte!

Det var budskapet när ett 80-tal demonstranter samlades utanför stadshuset inför fullmäktigemötet för att visa sitt missnöje med bygget för nyanlända i Anneberg.

Bygget av 13 hus med 52 lägenheter för nyanlända har väckt starka reaktioner. Dels bland dem som anser sig överkörda och att det lilla samhället och skolan inte klarar så många familjer med utländsk bakgrund på en gång.

Dels bland de i Anneberg som menar att det viktiga är att välkomna familjerna och inte skapa motsättningar.

En fråga är hur man ser på integrationen. Skulle man kunna fördela en del av lägenheterna till den vanliga bostadskön? Som Norra Halland berättade i veckan är det Liberalernas och Kristdemokraternas linje, medan allianskollegerna Moderaterna och Centerpartiet tycker det är viktigare att lösa bostadsproblemen för de många nyanlända som idag tvingas bo i klassrum och gamla förskolor.

Det tillfälliga bygglovet har överklagats av protestgruppen som anser att det fattats på felaktiga grunder. Man har även JO-anmält delar av kommunledningen som man anser mörkar och undanhåller information.

Kristian Alm
Reporter 0300- 52 13 66

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

NYHETER

DebattLäs mer >>

ANNONS

TYCK TILL:

Brukar du vattna dina rabatter i trädgården med kranvatten?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

DET HÄNDERLäs mer >>

Fredag 19 juli

kl 12–15 Naturkampen på Naturum Fjärås Bräcka. En naturlig femkamp där du får mäta dig med olika djur. Kan du kliva lika långt som en älg, trumma lika snabbt som en hackspett eller har du lika många tänder som en gädda?

Lördag 20 juli

kl 13-14.30 Historisk guidning. På 12–1300-talet låg det en borg, Hunehals Borg, vid Hanhalsholme. Denna borg var ett centrum för nordisk politik, med maktstrider, mord...

Läs Mer

Så här funkar eNH!