Annons

Premiärsmäll mot nykomlingen

Efterlängtad premiär och strålande sol. Allt var upplagt för en trevlig söndag för Onsala BK. Istället blev de överkörda av nykomlingen Göteborgs FF.

Fotboll | 14 Juni 2020 15:49

Onsala BK föll i premiären mot Göteborgs FF.

FOTO: Jasmin Frljevic

Fakta

Div 1 Mellersta Götaland
Onsala BK-Göteborgs FF 1–4 (1–2)
Målskytt, Onsala: Ellinor Jonsson

Onsala BK började bäst under matchens inledande minuter på Rydet. Men sakta tog gästerna över taktpinnen och var det spelförande laget utan att skapa några direkta farligheter.

– Jag tyckte att vi löste försvaret bra till en början. Men vi kom inte så långt i vårt anfallsspel, säger lagkaptenen Linn Mörfeldt.

Spelet hackade för Onsala som hade svårt att komma in i offensivt straffområde. När de väl gjorde det var de farliga – och tog även ledningen genom mål av Ellinor Jonsson.

Men sedan skulle de inte få några fler noteringar i målprotokollet. Göteborgs FF kvitterade och tog sedan ledningen med den sista sparken i första halvlek.

Onsala jagade en kvittering men fick inte spelet att stämma i den andra halvleken.

– Det var ett otroligt laddat Onsala som kom hit men vi fick det inte att stämma. GFF är duktiga, springer och pressar högt. Men vi ska kunna lösa det bättre. Vi har mer att ge, säger lagkaptenen.

Läs mer och matchen i tisdagens tidning.

Läs fler fotbollsnyheter här.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Vände underläge – avgjorde sent

Fotboll Anfallskompisarna Victor Andersson och Gustav Lundgren turades om att servera varandra. Tillsammans vände de på steken. Onsala BK visade ...

Förbundet ger OBK rätt i sin kritik

Fotboll Onsala BK:s ordförande Johan Gometz rasade mot beslutet att damtvåan blev en enkelserie. – Det är inte jä...

En hemlig förstärkning

Fotboll Victor Olofsson lämnade Onsala BK för USA i fjol. En återkomst har inte presenterats, men tillbaka var den ...
Annons