POLITIK 2022-04-19 KL. 17:30

M-politiker lämnar efter tuffa år

Av Christina Wagner


Kalle Påsse Sundvall (M) kliver av sitt uppdrag som kommunpolitiker i höst. Tiden i nämnden för individ- och familjeomsorg har varit både givande och slitsam.

M-politiker lämnar efter tuffa år
Arkivfoto: Norra Halland

Kalle Påsse Sundvall har varit aktiv som kommunpolitiker sedan 2006 och ordförande i nämnden för individ- och familjeomsorg sedan 2015. Nu har han valt att lämna sina uppdrag till hösten, som Kungsbacka-Posten var första att berätta om.
– Jag har jobbat inom socialtjänst och vård- och omsorg tidigare också, det är det som legat mig varmt om hjärtat. Det har varit givande att göra något gott för målgrupperna med funktionshindrade och socialtjänsten, men det tar på krafterna till slut, det gör det ju, säger Kalle Påsse Sundvall.
I nämnden har han kunnat bidra till samhällsutveckling, men också fått ta beslut han själv inte stått bakom. Besparingarna som drabbat individ- och familjeomsorgen hårt har varit tuffa att axla.
– De senaste åren har jag upplevt att vi i nämnden har fått ta för stort ansvar för den totala ekonomin. Jag som värderingsstyrd har känt att det här inte är rimligt. Jag håller med om kritiken och synpunkter från anhöriga, säger han.
Svårigheten för andra att skilja på sak och person bidrar också till beslutet.
– Vi har många kommuninvånare och några rättshaverister, för det mesta rinner det av mig. Men jag ser en stor skillnad nu med hårdare villkor, det kommer ställas så mycket högre krav på förtroendevalda framöver.
Kalle Påsse Sundvall fullföljer sina uppdrag tills valet i höst. Sen ska han ta det lugnt ett tag, men är övertygad om att han så småningom engagerar sig på något sätt. Även om det kanske inte blir politiskt.
Andra politiker lyfter hans insats för ett bra samarbetsklimat trots svåra frågor, något han är stolt över.
– Många strategiskt viktiga beslut är tagna de senaste åren. Vi har lyckats vara eniga i nämnden tack vare gott samarbete, och haft det med förvaltningen också. När resultatet visar sig kommer nog flera åka på studiebesök till Kungsbacka och fråga hur vi gjorde här.
SENASTE TV-NYHETERNA

Skogsbrand kan ha varit anlagd
NYHETER 2022-05-20 KL. 18:59

Skogsbrand kan ha varit anlagd

Stöttar film, böcker och konstnärer
KULTUR & NÖJE 2022-05-20 KL. 16:00

Stöttar film, böcker och konstnärer

Svampexkursion i Gäddevik
NYHETER 2022-05-20 KL. 14:00

Svampexkursion i Gäddevik

Förväntningen: Publikrekord på Tjolöholm Classic Motor
NYHETER 2022-05-20 KL. 11:30

Förväntningen: Publikrekord på Tjolöholm Classic Motor

Här kan flyktingar från Ukraina mötas
NYHETER 2022-05-20 KL. 08:00

Här kan flyktingar från Ukraina mötas

Premiär för Pernilla på Urban Garden Day
NYHETER 2022-05-19 KL. 18:30

Premiär för Pernilla på Urban Garden Day

”Alla trädgårdar är unika nästan, det är det som är så roligt”

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Fångar legendarer under promenad

Fångar legendarer under promenad

Det är ”raidhour” och utanför Villa Solbacka har ett 20-tal personer samlats. Ikväll finns chansen att fånga legendariska Pokémon. – Vissa Pokémon måste man vara flera för att fånga, tanken med det är att man ska samarbeta, säger Malin Börjesson som i stort sett dagligen spelar Pokémon GO.