POLITIK 2021-10-12 KL. 09:46

Arian Faily ny chef för Vård & Omsorg

Av Kristian Alm

Nu är det klart att Arian Faily blir ny förvaltningschef för förvaltningen för Vård & Omsorg i Kungsbacka kommun. Han tillträder tjänsten den 1 januari 2022.

Arian Faily ny chef för Vård & Omsorg
Arian Faily. Foto: Kungsbacka kommun

TV-klipp och nyheter

På tisdagsmorgonen beslutade kommunstyrelsens arbetsutskott att utse Arian Faily till ny förvaltningschef för Vård & Omsorg.
- Det är en förvaltning med gott rykte om sig och som gör ett gott arbete. Samtidigt står förvaltningen inför stora utmaningar de kommande åren när fler blir äldre, säger Arian Faily.
Det finns väl fler utmaningar?
– Ja, självklart, det handlar om effekterna av pandemin, och situationen med utredningen av den privata omsorgen, men jag är inte insatt i den situationen ännu. Jag känner mig mig trygg med att det finns många kompetenta medarbetare.

Återkomst

Arian Faily är socionom i grunden och arbetar sedan 2017 som vd för Positivumgruppen. Men han är ett känt ansikte för många i Kungsbacka kommun eftersom han mellan 2014 och 2017 arbetade som verksamhetschef på förvaltningen för Individ & Familjeomsorg. Han bor även i Kungsbacka tillsammans med sin familj.
- Det känns väldigt bra att komma tillbaka till Kungsbacka kommun. Jag trivdes väldigt bra och kände mig välkommen tillbaka, säger han.
Varför byta jobb?
– Jag har varit på Positivum i snart fem år, det är en bra period för att ta en annan utmaning, och det här är en spännande tjänst
Arian Faily var under flera år ansvarig för flyktingmottagande och ensamkommande i Kungsbacka, en utsatt post. Det blev därför en diskussion när han valde att lämna kommunen för att bli chef för Positivum, ett av de företag som sålde tjänster till kommunen.
Men kommunen slog fast att man var nöjd med hur processen gått till: enligt ledningen hade Faily varit helt transparent med sina planer, och inte haft kontakt med privata företag sedan han fick jobberbjudandet.
Arian Faily har dessutom numera en helt annan roll i kommunen: sportchef och herrtränare i Tölö IF.
– Ja, det är ju inget som kolliderar med nya jobbet - utom möjligen tiden då. Jag får se under hösten hur det går!

Nöjd och glad

- Jag är mycket glad och nöjd med rekryteringen och att Arian tillträder som förvaltningschef för vård och omsorg. Jag ser fram emot att arbeta tillsammans med Arian som också blir ett bra tillskott till kommunledningsgruppen, säger Malin Aronsson, kommundirektör i Kungsbacka kommun.
Arian Faily efterträder Lillemor Berglund, som avslutade sitt uppdrag i september för att bli kommundirektör i Marks kommun. Han tillträder sin tjänst den 1 januari 2022 och första arbetsdagen är den 10 januari.

Läs mer:

Tölö bryter med tränaren

TV-klipp och nyheter

Målar med händerna
KONST 2024-04-17 KL. 19:00
Premium

Målar med händerna

BLÅLJUS 2024-04-17 KL. 12:45
Premium

"Jag är inte en kaninkokerska"

Kvinna åtalas för ofredande efter Tindermöte

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | NYHETER 2024-04-18 KL. 19:30
Snart klart med toaletter och duschar
Premium | MILJÖ 2024-04-18 KL. 18:30
Fiskgjusarna är på plats i fjorden
Premium | SPORT 2024-04-18 KL. 15:00
Klassikern ser ut att locka 900 löpare
Premium | KRÖNIKOR 2024-04-18 KL. 14:00
Nyckelfrågan är om ilska hjälper

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Lasse fixar allsång med extra allt

Lasse fixar allsång med extra allt

Lasse Kronér gör sin egen grej och bjuder in favoritartisterna till sköna kvällar på Tjolöholm.