Annons

Perrongen kameraövervakas

Nu ska pendelperrongen på Kungsbacka station kameraövervakas. Datainspektionen anser att tryggheten väger tyngre än integriteten.
Trafik | 21 Augusti 2019 13:55

Pendelperrongen får kameror under taket.

FOTO: Norra Halland

Nu ska pendelperrongen på Kungsbacka station kameraövervakas. Datainspektionen anser att tryggheten väger tyngre än integriteten.

Det är Västtrafik som begärt tillstånd att sätta upp fyra kameror under taket på perrongen där pendeln går. Nu har Datainspektionen sagt ja. Visserligen anser inspektionen att det är ett intrång i resenärernas integritet, men behovet av trygghet väger tyngre, är bedömningen.
Redan tidigare finns övervakning inne i Resecentrum, men enligt Västtrafik är brottsligheten och otryggheten så stor på stationen att man vill öka övervakningen.
– Det här blir mer och mer vanligt, många resenärer känner sig otrygga och då är kameraövervakningen en del, säger Fredrik Eriksson, säkerhetschef på Västtrafik.

Kamerorna kommer att rulla dygnet runt, men ingen tittar på dem.

– Kommer en polisanmälan kontaktar polisen oss och begär att få ut materialet. Den enda som annars har rätt att titta på det är jag. Polisen kan dock begära att få titta live vid någon särskild händelse, säger Fredrik Eriksson.

Nu ska kamerorna beställas och monteras under hösten.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Fem busskurer vandaliserade

Blåljus Någon/några med tydliga tecken på hjärnbrist ägnade en del av helgen till att öka kostnaderna fö...

Flera inbrottsförsök under natten

Nyheter Flera inbrottsförsök och en misshandel. Så sammanfattar polisen i Kungsbacka fredagsnatten.   Klockan 23.25 kom första larmet om ...

Nu ska biljetterna kontrolleras igen

Nyheter Skyddsstoppet för Västtrafiks tågvärdar blev kortvarigt. Nu ska biljetterna kontrolleras igen, men formerna diskuteras det kring. ...
Annons