Annons

Ovetande mångmiljonär fick chockbesked i påsk

Medan mannen från Kungsbacka bunkrade upp med mat inför påsk passade han på att förnya sitt Eurojackpotspel. En snabb koll på hur det gått med hans senaste rader gav glatt besked om att en av dem gett ”minst 25 000 kronor” i utdelning. En stund senare kom chocken. Ett väl valt stjärnnummer boostade nämligen vinsten – till enorma 15 miljoner!

Jobb & Pengar | 04 April 2021 16:42

Efter en hel veckas efterspaningar lyckades Svenska Spel Turs vinnarkommunikatör Pierre Jonsson äntligen få kontakt med den nyblivne mångmiljonären i Kungsbacka.

FOTO: Alexander Donka/Svenska Spel Tur

Det var förra fredagen, 26 mars, som en ensam vinnare i Sverige kammade hem 15 miljoner på storspelet Eurojackpot.

Svårfunnen storvinnare

Den vinnande raden – 7-38-41-44-50 med stjärnnummer 1-9 – visade sig vara inlämnad här i Kungsbacka, och när Svenska Spels vinnarkommunikatör Pierre Jonsson forskat lite i vinnarens identitet visade det sig att personen i fråga också är bosatt i kommunen.

Jonsson började ringa det telefonnummer som vinnaren uppgett till Svenska Spel, för att gratulera till storvinsten och samtala lite om det praktiska kring utbetalningen av en så stor summa pengar. Men i andra änden förblev det tyst. Tills mannen som vunnit själv plötsligt hörde av sig, efter att han helt ovetandes gått omkring och varit mångmiljonär i en hel vecka.

Vill vara anonym

Det visade sig att de 15 miljonerna, som är den tredje största spelvinsten i Sverige i år hos Svenska Spel Tur, gått till en väletablerad Kungsbackabo. Exakt vem han är vill varken han själv eller Svenska Spel avslöja. Att mannen ifråga vunnit på paketspelet Eurojackpot 200 med åtta enkelrader som lämnats in på Ica Maxi i Kungsbacka är däremot ingen hemlighet.

”En speciell känsla”

Mannen var visserligen ganska säker på att han vunnit storkovan redan när han ringde Svenska Spel. 15-miljonersraden var väl kontrollräknad – både framlänges och baklänges. Men det var egentligen inte förrän Pierre Jonsson kunde bekräfta att storvinsten verkligen var hans – och att pengarna är skattefria – som vinsten blev helt verklig för den överraskade vinnaren.

– Jag har vunnit 50 000 kronor på Lotto en gång för många år sedan, men det här är ju roligare och helt otroligt. Det är en speciell känsla att vara ensam om vinsten, sade Kungsbackabon till Pierre Jonsson när han hämtat sig från den värsta förvåningen.

Slumpen fick avgöra

Storvinnaren, som är pensionär, roar sig med att då och då lämna in några spelrader. Valet av siffror på kupongen brukar han lämna åt slumpen. Det är en av orsakerna till att det dröjde så länge innan han fick veta att han blivit miljonär.

– När det är dags att välja nya rader på Eurojackpot så låter jag spelautomaten göra det åt mig varje vecka. Det gör att jag inte har koll på mina rader. När det är dags att förnya mina spel, då ser man också om det blivit några vinster. Hittills har det som mest blivit 90 kronor i vinst, förklarar den hemlige vinnaren för Pierre Jonsson.

Erbjuds rådgivning

Att Svenska Spel hade så svårt att nå fram till vinnaren med glädjebeskedet har också sin förklaring. Mannen som vunnit har nyss bytt telefonnummer. Så nyligt att hans nya ännu inte hunnit få spridning.

Den gigantiska vinsten kommer att delas ut vid ett bankmöte där vinnaren erbjuds ekonomisk och juridisk rådgivning om hur vinstpengarna bäst bör förvaltas.

Firar med påskmust

Exakt vad han ska göra med pengarna har den tursamme Kungsbackabon inte bestämt sig för ännu.

– Det här går inte riktigt att fatta här och nu, men med stöd från experter och lite mer tid kommer allt bli bra. Pengarna kommer placeras, fördelas, läggas på en bättre pension och sparas till resor framöver. Men först får det bli firande med påskmust, avslutade den nyblivne mångmiljonären sitt vinnarsamtal med Svenska Spel.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Kvinnlig student kammade hem storkovan

Jobb & Pengar Nu är hon funnen – förra helgens miljonvinnare i Kungsbacka. Det är en kvinnlig Kungsbackastudent som kammat hem storvinsten på 1,7 ...

Ny Lottomiljonär efterspanas i Kungsbacka

Jobb & Pengar 1,7 miljoner. Det blev vinsten för en person som lämnat in sin Lottorad i Kungsbacka. Den vinnande raden var ...

Okänd Kungsbackabo har vunnit 4,1 miljoner

Jobb & Pengar 4,1 miljoner. Så stor blev vinsten för den Kungsbackabo som i går prickade in sju rätt på Lotto 1. ...
Annons