Annons

OS-biljetterna är intakta

De som kvalat in till OS behåller sina platser. Det bekräftade Sveriges olympiska kommitté. Det betyder att Erik Persson och Fredrik Bergström nu kan börja planera in träningen inför det uppskjutna mästerskapet.

Sport | 30 Mars 2020 17:00

Fredrik Bergström får behålla sin OS-plats. Arkivbild.

FOTO:

Förra veckan kom beskedet att OS i Tokyo skjuts upp till nästa år. Seglaren Fredrik Bergström berättar att han har upplevt en annorlunda vecka mot vanligt.

– Det har varit lite omtumlande ska jag säga. Det var inte helt oväntat men det har varit många frågetecken som har flugit förbi. Man har också reflekterat kring situationen hela samhället sitter i. Det här är en samhällskris i vissa lägen där folk blir av med sina jobb och man vill göra det bästa av situationen. Och då har vi i teamet pratat om att man inte ska titta på sitt eget intresse utan man tittar på samhällets intressen, säger Bergström.

På vilket sätt skulle ni kunna hjälpa?

– Det handlar om att ha respekt för det folkhälsomyndigheten och regeringen säger och förhålla sig till det för att minska smittspridningen. Egentligen hade vi velat vara utomlands och träna nu men det är inte ett alternativ, säger Bergström.

I fredags meddelade IOK och även SOK att de som kvalat in till OS kommer att behålla sin biljett.

– Jag tycker att det är rätt och samtidigt har SOK sagt att det kommer att finnas vissa kontrollstationer under vägens gång. Det är ingenting som ska oroa någon men det handlar lite om någon skulle råka ut för någon skada eller om någon inte skulle kunna upprätthålla sitt program, säger Bergström.

När mästerskapet kommer att avgöras är i nuläget oklart då internationella olympiska kommittén, IOK, inte fastställt något datum ännu. Det har gjort att planeringsarbetet kring hur årets upplägg kommer att se ut inte ännu påbörjats.

– Den senaste informationen säger att det ska köras på ett väldigt liknande datum som det skulle ha varit i år. IOK kommer med ett beslut inom de kommande tre veckorna, säger Bergström.

Han fortsätter:

– Vi kommer troligtvis bara att förflytta vår plan för 2020 till 2021 istället. Så vi har samma idé fram till något annat förändras, säger Onsalaseglaren.

SOK har även meddelat att de fortsatt avser att ge sitt ekonomiska stöd till idrottarna som satsar mot OS trots att mästerskapet har flyttats fram.

– Den informationen vi fått från dem är att vi fortsatt kommer att få stöd och säger att deras intention är att stötta fullt ut. Nu ska vi lägga en plan och sedan går vi igenom en budget i samspel med SOK, säger Bergström.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Så många vill ta del av stödpaketet

Sport Över 4 000 föreningar och närmare 50 specialidrottsförbund har ansökts om regeringens stödmiljoner. – Nu väntar ett gediget ...

Edit och Lars får äntligen ses igen

Vård Det gick från en dag till en annan. Efter att ha varit gifta i nästan 50 år fick Edit ...

Bränn mysbyxorna på bål

Krönikor Får vi någon värme i år, tror ni? Det är den typen av samtalsämnen vi frusna ...
Annons