SPORT 2018-01-15 KL. 22:18

Onsala IBK föll i slutsekunderna

Tre powerplay-lägen resulterade i tre fullträffar. Men när det skulle avgöras var Falkenberg starkast och sänkte Onsala med 30 sekunder kvar.

INNEBANDY: DIVISION 1:1

Onsala IBK – Falkenbergs IBK 3 – 4

– Det är väldigt grinigt, säger Alicia Forsström.

När Onsala IBK och Falkenbergs IBK ställs mot varandra är det som olja och vatten.

I Presse idrottshall checkade Josefin Béen fast Falkenbergsförsvaret och serverade Disa Öhman läget. Centern skickade iväg dragskottet, men ribban var i vägen. Fem minuter var spelade och Onsala IBK hade öppnat bäst.

Ju längre den första perioden led, desto mer jämnades spelet ut. Onsala hade svårt att omvandla anfallsspelet till målchanser medan Falkenberg var spetsiga. I powerplay hittade bortalaget passningen genom försvarsboxen och Felicia Havagård förvaltade det öppna målet.

Uppförsbacken brantades till precis före första periodens slut. Onsalaförsvaret tappade återigen markeringen, vilket gjorde att Linda Granström bara hade att styra in tvåan.

I den andra perioden kom hemmalaget ikapp. Gästernas utvisningar straffades. Falkenbergs IBK var inte redo för start när pausvilan var över och Sofia Berntsson såg till att Onsala IBK förvaltade läget. Hennes långskott ledade sig in och i nästa powerplay kunde Sofia Moberg raka in kvitteringen.

– I första hade vi bra tempo, men då skapade vi inga vassa chanser. I andra skapade vi dem men i tredje fick vi inte till något. De var mycket mer på, säger Alicia Forsström.

Onsala IBK blev omgående tillbakatryckta i avslutningsperioden. När hemmaspelare satt på botbänken tog Falkenberg logiskt ledningen igen. Elin Averius vände upp och skickade dit kvitteringen, men hemmalaget skulle bli tomhänta.

Med bara 30 sekunder kvar skruvsköt Linda Hermansson in segermålet intill den bortre stolpen på en icke-målchans.

– Det är jävligt segt. Men jag tycker att vi var loja i hela tredje, vi är inte helt där, säger Alicia Forsström.

Vad saknades?

– Vi saknade fart i uppspelsfasen. Vi hade varken fart på backar eller forwards.

Vad krävs för att ni ska ge Falkenberg en match om kvalplatsen?

– Vi har haft mycket skador och sjukdomar. Jag tror vi behöver träna lite mer, då tror jag det kommer att komma, säger centern.

Returmöte lagen emellan i Kattegatthallen, Falkenberg, den 1 mars.

Matchfakta:

Onsala IBK – Falkenbergs IBK 3–4 (0–2, 2–0, 1–2)

0–1 (07.52), 0–2 (19.40), 1–2 (22.03) Sofia Berntsson, 2–2 (14.20) Sofia Moberg, 2–3 (49.51), 3–3 (53.37) Elin Averius, 3–4 (59.30)