Stefan Olofsson ledde bara KDFF under en halv säsong. Nu står det klart att han inte fortsätter som huvudtränare. Arkivfoto.

FOTO: Christian Johansson

FOTBOLL. Stefan Olofsson klev in på tränarbänken i Kungsbacka DFF när Henrik Korhonen, som var ny inför säsongen, lämnade över stafettpinnen i somras. Kontraktet skrevs säsongen ut.

– Jag tycker att det var ett roligt halvår. Vi hade kul på träningarna och sedan var resultaten inte roliga. Vi fick kämpa på och gjorde en del bra och en del usla prestationer. Men jag ångrar inte att jag gjorde ett försök, säger Olofsson.

Klubben och tränaren diskuterade en förlängning av kontraktet. Förra veckan gav dock Olofsson beskedet att han inte fortsätter som huvudtränare i KDFF under nästa säsong.

– Jag har funderat ganska länge och med sådana här beslut ska man göra det, säger Stefan Olofsson.

Ingen schism

Han betonar också att de bryter med varandra under goda förhållanden.

– Nivån är rätt för mig, men inte just där och nu. Det finns ingen schism mellan mig och klubben, men det passar inte mig just nu.

Vad behöver klubben göra för att bryta den negativa spiralen på plan?

– Jag tror att spelet som fanns förra året räcker gott och väl i elitettan. Vi hamnade ofta i försvarsspel och fick inte spela den fotboll jag ville. Truppen som fanns fick jag ärva. Den var inte byggd för det spelet jag vill spela. Den tränaren som kommer får bygga sin trupp utefter det spel de vill spela och tror på, säger Olofsson.

Fick du inte möjligheten att forma truppen till nästa säsong?

– Nej, det var inte en anledning. Jag kände bara att det var dags att gå vidare, säger Olofsson.

Han stänger inte dörren för att leda ett nytt lag inom snar framtid. Men då krävs att det dyker upp ett erbjudande på rätt nivå.

Läs fler fotbollsnyheter här.