Annons

Oklara besked kring premiären

Tölö IF och IFK Fjärås har väntat på ett besked om när deras seriepremiär ska spelas. Efter att ha fått flera olika budskap står det klart att det sker i mitten av juni.

– Det är självklart riktigt tråkigt, säger Tölö IF:s tränare Matilda Bergstrand.

Fotboll | 30 Mars 2020 16:00

Matilda Bergstrand, tränare Tölö IF. Arkivbild.

FOTO: Jasmin Frljevic

FOTBOLL. Premiär vid påsk eller i juni? Det har varit frågan för Tölö IF:s och IFK Fjärås damlag. Trots att båda lagen tillhör Hallands förbund spelar de i en serie, division 2 Västra Götaland, med lag från bland annat även Västergötlands och Göteborgs fotbollförbund.

Både Halland och Västergötlands förbund meddelade förra veckan att alla distriktsserier, damernas division 2–4 och herrarnas division 4 och neråt, premiärerna skjuts fram till juni och spelas som enkelserier. Göteborgs förbund, som administrerar division 2 Västra Götaland, tog dock beslutet att försöka spela premiärerna vid påsk.

“Rörigt”

Då antog Tölö IF:s tränare Matilda Bergstrand att de skulle få spela fotboll redan om ett par veckor. Men Västergötlands förbund hade meddelat sina lag att serien skjuts fram och spelas som enkelserie. Hallands fotbollförbund gjorde detsamma. Det fick Bergstrand bekräftat av Mats Karlén, tävlingskonsulent vid Västergötlands fotbollförbund, vid lunchtid på måndagen.

– Informationen hade gått ut till lagen från Västergötland, men Göteborgs förbund hade inte gått ut med informationen, säger Bergstrand.

Hallands förbund skrev ut informationen om att damernas division 2 skjuts fram men skickade inte ut någon information till klubbarna enskilt på samma sätt som Västergötlands förbund gjort.

Hur ser du på den situation som uppstått?

– Det är självklart extremt tråkigt att det blivit såhär rörigt och man inte vet vad som gäller. Men det finns inte så mycket vi kan göra åt saken. Och det är samma sak när det kommer till matcherna, säger Tölötränaren.

Hon fortsätter:

– Man kan gå två vägar; ett, sura ihop eller två, göra det bästa av situationen. Vi får se fördelen med att vi får träna mer ihop, säger Bergstrand.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Så många vill ta del av stödpaketet

Sport Över 4 000 föreningar och närmare 50 specialidrottsförbund har ansökts om regeringens stödmiljoner. – Nu väntar ett gediget ...

Edit och Lars får äntligen ses igen

Vård Det gick från en dag till en annan. Efter att ha varit gifta i nästan 50 år fick Edit ...

Hon skapade sitt eget Göteborgsvarv

Sport Carolina Andersson skulle springa sitt första Göteborgsvarv i år. Men efter att loppet ställdes in tog hon ...
Annons