Annons

Ödesvecka stundar för FBK

Frillesås BK är ny tabelljumbo. Nu väntar en säsongsdefinierande vecka för Flammorna.
Bandy | 08 Januari 2019 16:10

Frillesås BK är ny tabelljumbo. Nu väntar en säsongsdefinierande vecka för Flammorna.

 

BANDY. Frillesås BK hade som väntat ingen chans mot Västerås i helgen. Hemmalaget anförda av Simon Jansson vann med 11–2. 

– Vi mötte ett Västerås som i det slaget är Sveriges bästa lag. De och Villa är de bästa lagen när de får träff, säger Mattias Johansson.

 

Efter att Tellus skrällt på bortaplan mot Motala innebär det att FBK är ny jumbo. Nu väntar en vecka som kan avgöra om det blir en fortsättning i elitserien eller om sagan bara blev ettårig.

I morgon kommer Uppsalalaget Sirius till Sjöaremossen och på söndag åker FBK till Zinkensdamm för ett möte med värsta bottenkonkurrenten Tellus.

– Det låter kanske naivt men vi i ledarstaben är ganska lugna. När matcherna är igång kommer det att vara nervigt, för mål kan komma att avgöra hela säsongen. Jag tror folk runt omkring är mer nervösa än vad vi själva är, säger den spelande assisterande tränaren Mattias Johansson.

Hur går tankarna inför ödesveckan?

– Man skulle ljuga om man inte sa att det är lite press. Samtidigt är vi på rätt väg rent formmässigt. Vi gjorde en relativt bra match mot Broberg, där borde vi kanske ha vunnit.

Det var skönt att ta med oss en pinne mot ett lag som liknar Sirius.

Vad krävs av er de här två matcherna?

– Tar vi tre poäng, så kommer Falun att vara med i racet. Det är något mål att vi ska ha tre pinnar på de här två matcherna. Absolut minst två för att kunna lösa det här.

Vad säger du om er säsong hittills?

– Vi är bättre än tabellen visar. Det är en del poängtapp och en del matcher mot lagen vi slåss emot som vi inte har gjort våra bästa matcher. Men vi har fem hemmamatcher kvar och bara två borta. Vi möter de fyra lagen i botten, så vi har allt i egna händer att klara ett kval.

Ni har varit bra i fel matcher.

– Det beror mycket på att vi i de matcherna mot lagen från den nedre regionen haft inställningen att vi ska föra matchen. Vi bjuder på lite för mycket. De andra lagen vi slåss emot har varit med konsekventa och strukturerade defensivt. Vi har varit väl naiva i de matcherna. Vi känner att det ska lösa sig för att vi har mer fart och spets än dem. De har varit bättre defensivt än oss, där ligger nyckeln för oss i veckan. Vi måste försvara oss som om vi möter Sandviken. Är vi smartare i vår defensiv kommer vi att lösa det.

 

Anton Lööf vilade mot Västerås men ska vara spelklar till Siriusmatchen. Dock missar Jakob Hugoh hemmamatchen på grund av sjukdom. Frillesåslägret hoppas att han kan vara tillbaka till på söndag.

 

Fakta: Mattias Johansson om

IK Sirius: ”Ett bättre lag än vad många tror. De spelar smart och har två finska landslagsspelare som driver mycket av deras spel. De är starka i djupled och bra på kontringar. De underskattas av många, de har fått ihop det bra i år och har sin styrka offensivt.”

IK Tellus: ”De är ett av seriens bästa lag på att försvara sig – motsatsen till Sirius. De är sällan spelförande utan spelar disciplinerat och enkelt. Genom sitt aggressiva försvar vinner de mycket boll.”

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Hansson (C) träder in som kommunstyrelsens ordförande

Nyheter Kommunstyrelsens ordförande Hans Forsberg (M) har erkänt sexköp och lämnar omedelbart alla uppdrag. Förste vice ...

Häcken växer kämpahög – kanske

Bostad En vacker hög häck som skyddar både mot insyn och blåst vore toppen. Men hur gö...

Kungsbackas högste politiker köpte sex – avgår

Blåljus Moderaten Hans Forsberg, kommunstyrelsens ordförande, har köpt sex. Nu lämnar han alla sina politiska uppdrag. Kommunstyrelsens ordfö...
Annons