Annons

Nytt jobb för Henrik Olsson

Henrik Olsson blir ny Cityledare i Göteborg till våren.
Nyheter | 21 December 2018 15:57

Hallå där Henrik Olsson….

 

Grattis till nya jobbet som Cityledare i Göteborg. Hur känns det?

– Det är ett stort förtroende, ett uppdrag som det inte går att tacka nej till. Jag fick tips om att söka och det har varit lång process. Nu blev det klart och jag är förstås jätteglad!

 

Jobbet som Cityledare är nytt?

– Ja, det är ett nytt jobb hos en nybildad organisation bestående av parterna Göteborgs Stad, Aveny Paradgata Gbg AB, Innerstadsföreningen Gbg AB och Nordstans Samfällighetsförening. Organisationenska vara ytterligare ett led i samverkan mellan de olika områdena.

 

Du har varit centrumutvecklare i Kungsbacka och Falkenberg tidigare. Vad tar du med dig för erfarenheter?

– Jag tar med mig att relationsskapande tar lång tid och det gäller att lyssna av väldigt mycket. I Kungsbacka handlade det mer om praktiska evenemang och marknadsföring som är synliga på kort sikt, i Falkenberg och Göteborg handlar det mer om ett ledarskap, en process som ska ske på sikt.

 

Vad har du för planer med nya jobbet?

–  Det handlar om samordning, samverkan och att hitta olika dialogforum. Exakt vad det betyder är en del i uppdraget, att kartlägga och ta tiden det behövs för att göra det. Jag hittade min plats i livet för 12 år som är att utveckla städer och jag brinner för att få till symbiosen städer och landsbygd. En levande landsbygd är en förutsättning för levande städer. Göteborgs centrum är till för hela Västsverige. Det ska vara det offentliga rummet.

 

Du börjar slutar i Falkenberg den 15 mars och börjar den 18 mars i Göteborg?

– Ja, det är en bra tid att börja.

 

Hur firar du jul?

– Jag åker till släkten i Lidköping först och sedan blir det med vänner i Kungsbacka, där jag bor, och i Göteborg.

 

 

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

”Svårast är att nöja sig”

Nöje & Kultur Hon har hållit på med musik så länge hon kan minnas. Nu har Sophie Apell, elev på Lö...

Färre varsel och arbetslösa i Kungsbacka

Jobb & Pengar Varselvågen som svepte över Sverige i mars och april ser ut att ha avtagit i styrka. Men samtidigt ökar ...

Efterlängtad öppning av badhuset

Nyheter Idag öppnade äntligen Kungsbackas nya badhus. Det blev ingen storslagen invigning på grund av coronaläget men en efterlängtad ...
Annons