NYHETER 2021-05-10 KL. 22:30

”Vi är alla unika – och det är fantastiskt!”

Jocke och Jonna, Bianca och Margaux i all ära. Störst påverkan på våra liv har ändå de influencers vi alla har runt omkring oss, i vår vardag. Nu lyfts vi alla fram i projektet #DuÄrUnik. En vardagspepp i sociala medier där alla ska kunna hämta den kraft de behöver för att få dagen att lyfta.

”Vi är alla unika – och det är fantastiskt!”

Bakom satsningen står tre gymnasister från Onsala – Lowe Lilliehorn, Nelly Aliyar och Oscar Dahlberg. Tillsammans har de startat en rörelse i vilken de kan förena sitt brinnande intresse för film, med en vilja att göra vardagen lite bättre för unga runt om i vårt avlånga land.

24 000 till filmutbildning


Genom att samla bilder, tänkvärda citat och små peppande filmer under hashtaggen #DuÄrUnik har de skapat en plats på nätet dit man kan vända sig för att hämta lite positivitet och styrka när vardagen känns för grå eller stressig.

Projektet har redan uppmärksammats av bland annat Kungsbacka kommun och Ung i Kungsbacka. Nu går även projektet Unga Landsbyggare med koppling till EU in och stöttar – med ett bidrag på 24 400 kronor.

Pengarna ska användas till filmutbildning och hyra av utrustning för produktion av fler #DuÄrUnik-filmer.

Fler filmer – och medlemmar


– Det känns helt fantastiskt att vi får möjlighet att bygga vidare på det här och det är verkligen jätteskoj att Unga Landsbyggare vill vara med, säger Lowe Lilliehorn.

– Tidigare har vi fått hjälp med filmproduktionerna av ett företag som i princip hjälpt oss på ideell basis. Nu får vi möjlighet att utbilda oss så att vi kan fortsätta göra filmer själva, fortsätter han.

#DuÄrUnik drivs som en Vi Unga-förening och på projektets hemsida duarunik.se finns redan ett antal filmer, bilder och citat att ta del av.

Nu ska de bli fler. Inte enbart föra att ungdomarna som driver projektet lär sig att själva göra film. Tanken är också att föreningen ska växa, med fler medlemmar på fler platser i landet, som kan dela med sig av sin vardag.

Vill stärka ungas självbild


– Vi jobbar preventivt, med att stärka ungdomar psykiskt och fysiskt. Genom att visa vad vanliga ungdomar runt om i landet brinner för, i sin vardag, vill vi hjälpa ungdomar att bygga upp ett starkt självförtroende och en god självbild. Vi är ju alla influencers, för varandra, och vi är alla unika på vårt egna sätt – och det är fantastiskt! säger Lowe Lilliehorn.

Hur kommer det sig att du själv brinner så starkt för detta?

– Jag är uppväxt i en väldigt kreativ familj där min pappa Pär Lilliehorn jobbat med film och musik i 25 år. Jag har alltid brunnit för film och min pappa har alltid funnits med och stöttat mig som en mentor – något som betytt väldigt mycket för mig. Jag har dessutom själv varit med om att flytta till en annan skola på grund av mobbning. I samband med det lärde jag mig hur viktigt det är att kunna stärka sig själv. Man kan faktiskt bestämma sig för att inte lyssna på dem som mobbar. Och man kan alltid få styrka från oss – för att klara sig igenom dagen, eller något man känner sig nervös inför.

SENASTE TV-NYHETERNA

Säröfamilj förlorade tomtstrid
NYHETER 2022-01-27 KL. 07:36

Säröfamilj förlorade tomtstrid

Tvingas betala 270 000 kronor

Doris älskar sina dockor och nallar
FAMILJ 2022-01-26 KL. 20:00

Doris älskar sina dockor och nallar

Skapandet viktigt för Onsalaprofilen

Delar av Göteborg Horse Show flyttar till Kungsbacka
SPORT 2022-01-26 KL. 15:47

Delar av Göteborg Horse Show flyttar till Kungsbacka

Patient fick vänta sex timmar
VÅRD 2022-01-26 KL. 15:29

Patient fick vänta sex timmar

"Orsaken är brist på ambulanser i Kungsbacka"

Asperot stannar i elitettan
FOTBOLL 2022-01-26 KL. 09:00

Asperot stannar i elitettan

Reningsverket försenas - krav på ny utredning
NYHETER 2022-01-26 KL. 06:40

Reningsverket försenas - krav på ny utredning

Hanhals föll efter galen andra period
ISHOCKEY 2022-01-25 KL. 22:10

Hanhals föll efter galen andra period

Facklig oro för sommarsemestrar
NYHETER 2022-01-25 KL. 20:00

Facklig oro för sommarsemestrar

Men kampanj i december gav resultat

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

En doft av thai i vinterrusket

En doft av thai i vinterrusket

Det är snöglopp och ruggigt och så långt ifrån den thailändska värmen man kan komma. Men mitt ute bland åkrarna i Myra finns en liten ljuspunkt – Wans thailändska gatukök som lockar långväga kunder.

-