NYHETER 2023-03-08 KL. 13:00

Ung kvinna avled efter drunkningsolycka

Av Ronny Karlsson, Anton Lorentzson

En kvinna i 20-årsåldern avled efter ett drunkningstillbud i Kullaviks hamn i morse. Kvinnan fördes till sjukhus men hennes liv gick inte att rädda.

Ung kvinna avled efter drunkningsolycka
En kvinna i 20-årsåldern avled efter en drunkningsolycka i Kullavik under onsdagsmorgonen. Foto: Sonja Vos.

TV-klipp och nyheter

Det var strax före 07.00 på onsdagsmorgonen som polis och räddningstjänst kallades till Kullaviks hamn för ett drunkningstillbud. Privatpersoner hade då fått upp kvinnan ur vattnet, och hon fördes till sjukhus.
Där försökte man att rädda hennes liv, men det gick inte. Kvinnan i 20-årsåldern avled under förmiddagen. Det var Göteborgs-Posten först med att rapportera.

När Norra Halland når polisens presstalesperson, Anna Hammarbäck, bekräftar hon dödsfallet.
– Sjukvården meddelade att personen, en ung kvinna, har avlidit till följd av drunkningstillbudet tidigare under dagen, säger hon.

Polisen har inlett en förundersökning.
– Det är rutin när omständigheterna kring dödsfall är oklara. Men i nuläget misstänker vi inte att det har begåtts något brott, säger Anna Hammarbäck.

Anhöriga har underrättats.

Under eftermiddagen informerar polisens presstalesperson att förundersökningen har lagts ned och att det inte finns några brottsmisstankar.

TV-klipp och nyheter

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Stor ökning – allt fler brottsoffer söker hjälp

Stor ökning – allt fler brottsoffer söker hjälp

Antalet personer som vänder sig till Brottsofferjouren i Kungsbacka har ökat med över 50 procent. Det är främst via polisen som kontakten förmedlas. Enligt Ulla Johansson, ordförande i Brottsofferjouren Kungsbacka, och Kungsbackas kommunpolis Jenny Sjöström är det viktigt att utsatta erbjuds stöd. – Det minimerar risken för att man utsätts igen, säger Ulla Johansson.