NYHETER 2023-09-01 KL. 12:45

UF fyller 30 år i Halland

Av Christina Nordwall

Ung Företagsamhet i Halland fyller 30 år. Som en del i firandet hölls en middag i Halmstad för inbjudna gäster, bland annat från näringslivet.
– Det är ett år med lite extra guldkant. Vi har haft middag för lärarna, nu är det näringslivet och under året blir det några fler event, säger Ida Thorén Olsson, regionchef.

UF fyller 30 år i Halland
FIRAR. Charlotte Schéle (styrelseledamot UF), Lukas Lindgren (UF alumn), Ellinor Filipsson (näringslivschef Kungsbacka), Ida Thorén Olsson (regionchef UF) och Magdalena Johansson (ordförande Ung Företagsamhet Halland) deltog vid tillställningen i Halmstad. Foto: Privat

TV-klipp och nyheter

Middagen som samlade ett 80-tal gäster från Hallands näringsliv under torsdagskvällen hölls på Hotell Mårtensson i Halmstad. Från Kungsbacka kommun stod bland annat Ellinor Filipson, näringslivschef, på gästlistan och ungdomar från UF-nätverket alumni.

– Vi har bjudit in från hela länet, säger Ida Thorén Olsson som ser ett ökat intresse för UF-företagande.

– Ja, det är positivt, vi ser en överraskade bra prognos och har kommit in på flera nya program. Vi kommer nu att ha lokala start-ups och har jättemånga anmälda. Nästa vecka kommer vi på turné till Kungsbacka.

Stort engagemang

Regionchefen som varit med under de senaste 12 åren menar att det är en förmån att få vara med och bidra till att unga får utveckla sin företagsamhet.

– Vi finns tack vare ett stort engagemang från det halländska näringslivet, kommunerna och Region Halland. Alla är en viktig pusselbit i arbetet att få fler företagsamma unga, säger Ida Thorén Olsson.Fakta/UF
Ung Företagsamhet är en opolitisk, ideell utbildningsorganisation och en del av den globala organisationen Junior Achievement. Föreningen har sedan 1980 utbildat över 500 000 gymnasieungdomar i entreprenörskap genom utbildningen UF-företagande. Sedan 2010 arbetar man även inom grundskolan. Nätverket UF-alumni drivs också av organisationen.
Källa: UFTV-klipp och nyheter

Sprututbytet läggs ner i Kungsbacka
VÅRD 2023-10-04 KL. 11:00
Premium

Sprututbytet läggs ner i Kungsbacka

Förslaget – herrgård ska bli korttidsboende
VÅRD 2023-10-04 KL. 08:10
Premium

Förslaget – herrgård ska bli korttidsboende

Frågan är om detaljplanen tillåter ägarnas nya idé

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | NYHETER 2023-10-04 KL. 12:45
Utdragen strid om återvinning i Särö
Premium | VÅRD 2023-10-04 KL. 11:00
Sprututbytet läggs ner i Kungsbacka

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Arvidssons i Fjärås firar 60 år

Arvidssons i Fjärås firar 60 år

Det började med ett egenbyggt växthus på 800 kvadratmeter. Nu handlar det om betydligt större ytor för Arvidssons i Fjärås där krukväxter drivs upp året runt. – Nej, jag har inte tröttnat på blommor, det är alltid lockande att plocka hem några. Azalea är en favorit, säger grundaren Arne Arvidsson.