NYHETER 2022-09-28 KL. 11:47

Trots tappet - ska bli bäst på företagande

Av Ronny Karlsson

Arbetet med företagsklimatet är långsiktigt. Kungsbacka kommun menar att målet trots tappet i senaste rankingen är att Kungsbacka ska ha Västsveriges bästa företagsklimat.

Trots tappet - ska bli bäst på företagande
Kommundirektören Malin Aronsson tror att Kungsbacka är på rätt väg med företagsklimatet, trots att man tappar placeringar i den senaste rankingen. Foto: Pressbild

TV-klipp och nyheter

Det var tidigare under onsdagen som Norra Halland kunde berätta om Kungsbackas tapp i den senaste rankingen av företagsklimat i landets kommuner. Plats 125 är inte så smickrande och det var även ett tapp på 26 placeringar sedan i fjol.
Men kommundirektören Malin Aronsson tror på kommunens arbete.
– Näringslivsfrågorna är högt prioriterade i Kungsbacka. Vi arbetar intensivt med att öka tillgänglighet, service och bemötande. Jag är övertygad om att alla de insatser som nu pågår på samtliga förvaltningar som möter företagare kommer att ge resultat, säger hon i ett pressmeddelande.

Får kritik
Kommunen tappar inte bara i ranking, utan får även kritik från de lokala företagarna. Roland Anderssons företag Pritec Vaculyft utsågs till Årets företag tidigare i år, men han har en hel del synpunkter på vad som skulle kunna bli bättre.
– Etableringstiden är fruktansvärt lång här i Kungsbacka, jämfört med andra ställen. Sen finns det en byggnadsnämnd som varit under isen. Det har tagit alldeles för lång tid att komma fram till olika beslut. De säger att de ska ta tag i det, men det snacket har varit sedan början på 2000-talet, sade Andersson i en artikel i Norra Halland i augusti.

"Bred dialog med företag"
Samtidigt ser kommunen i sin egen näringslivsanalys att det går väldigt bra för näringslivet. Man menar att företagen växer och är lönsamma och blir fler.
– Vi älskar entreprenörer i Kungsbacka och vi vill att det ska vara så enkelt som möjligt för företagen att utvecklas. Vi har en bred dialog med företag och vi vill bli bäst i Västsverige ur alla perspektiv som är viktiga för näringslivet. Det finns mycket som är bra i Kungsbacka sett ur ett näringslivsperspektiv. Men det finns saker som behöver bli bättre och det fokuserar våra långsiktiga insatser på, säger näringslivschef Elinor Filipsson.
I pressmeddelandet informerar kommunen även om att det pågår en rad olika kommunikationsinsatser för att stärka bemötande och tillgänglighet i myndighetsutövning gentemot företagare.TV-klipp och nyheter

Sprututbytet läggs ner i Kungsbacka
VÅRD 2023-10-04 KL. 11:00
Premium

Sprututbytet läggs ner i Kungsbacka

Förslaget – herrgård ska bli korttidsboende
VÅRD 2023-10-04 KL. 08:10
Premium

Förslaget – herrgård ska bli korttidsboende

Frågan är om detaljplanen tillåter ägarnas nya idé

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | NYHETER 2023-10-04 KL. 12:45
Utdragen strid om återvinning i Särö
Premium | VÅRD 2023-10-04 KL. 11:00
Sprututbytet läggs ner i Kungsbacka

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Arvidssons i Fjärås firar 60 år

Arvidssons i Fjärås firar 60 år

Det började med ett egenbyggt växthus på 800 kvadratmeter. Nu handlar det om betydligt större ytor för Arvidssons i Fjärås där krukväxter drivs upp året runt. – Nej, jag har inte tröttnat på blommor, det är alltid lockande att plocka hem några. Azalea är en favorit, säger grundaren Arne Arvidsson.