NYHETER 2021-12-07 KL. 15:56

Tre personer döms för attacken i Frillesås

Av Julia Sandsten Vikberg

Mannen i familjen i Frillesås sålde en bil till en annan man som blev missnöjd med köpet. Det slutade med att två personer tände eld på familjens bil. Nu döms tre personer för inblandning i attacken i Frillesås.

Tre personer döms för attacken i Frillesås
Den 10 maj blev en familj i Frillesås utsatt för en attack. Foto: Julia Sandstén Vikberg

Enligt mannen i familjen började allt med att han sålde en bil till en 44-årig man i Sjuhärad. 44-åringen uppgav någon dag senare att han var missnöjd med köpet, men han ska aldrig ha framfört några konkreta krav och ska även ha använt bilen. Han blev dock mer och mer hotfull och situationen eskalerade allt mer.

I april utsattes familjen vid två tillfällen av sabotage där flera bildäck blev sönderskurna. Mannen i familjen installerade därefter övervakningskameror på fastigheten. Den 10 maj vaknade familjen av att övervakningskamerorna skickade notiser till deras telefoner. Mannen sprang då ut för att konfrontera dem och blev då knivskuren i magen, enligt honom själv. En 34-årig kvinna, som är skriven i Svenljunga, greps på plats och åtalades sedan misstänkt för gärningarna. En 48-årig man från Sjuhärad, som antogs ha varit den andra personen på brottsplatsen, åtalades också sedan misstänkt för att ha varit inblandad. Även den 44-åriga mannen som köpte bilen åtalades.

Fallet har nu prövats av Varbergs tingsrätt. Enligt tingsrätten talar omständigheterna för att detta rör sig om ett beställningsjobb. Kvinnan och mannen som var på brotssplatsen tros ha fått i uppdrag av den 44-åriga mannen att elda upp bilen.

Tingsrätten menar att det är bevisat att kvinnan och den 48-åriga mannen befunnit sig på brottsplatsen. Kvinnan greps på plats, och har även erkänt att hon gjort sig skyldig till mordbrand, och 48-åringens DNA har påträffats på brottsplatsen. Båda två döms för mordbrand. Enligt tingsrätten måste de ha insett hur nära garaget bilen stod och att det innebar en spridningsrisk till bostaden. Kvinnan frikänns dock från anklagelsen om att ha knivhuggit mannen då tingsrätten menar att det saknas iakttagelser och då händelsen inte syns på övervakningsfilmerna. Hennes straff blir tre års fängelse. Den 48-åriga mannens straff blir tre år och två månaders fängelse.

Den 44-årig mannen som köpte bilen döms till anstiftan av grov skadegörelse istället för anstiftan av mordbrand, då tingsrätten menar att han inte kan anses veta hur nära garaget bilen stod och hur stor risk det var att elden spreds. Han får två års fängelse.

Läs mer: Misstänkta för Frillesåsattacken åtalas

SENASTE TV-NYHETERNA

Nya polisbilar får grönt ljus – med vissa undantag
NYHETER 2022-01-27 KL. 08:30

Nya polisbilar får grönt ljus – med vissa undantag

Säröfamilj förlorade tomtstrid
NYHETER 2022-01-27 KL. 07:36

Säröfamilj förlorade tomtstrid

Tvingas betala 270 000 kronor

Doris älskar sina dockor och nallar
FAMILJ 2022-01-26 KL. 20:00

Doris älskar sina dockor och nallar

Skapandet viktigt för Onsalaprofilen

Garagestriden går trots allt vidare
NYHETER 2022-01-26 KL. 18:00

Garagestriden går trots allt vidare

Patient fick vänta sex timmar
VÅRD 2022-01-26 KL. 15:29

Patient fick vänta sex timmar

"Orsaken är brist på ambulanser i Kungsbacka"

Bättre siffror för Kungsmässan
NYHETER 2022-01-26 KL. 08:00

Bättre siffror för Kungsmässan

Styrkebesked av Frillesås mot tabelljumbon
BANDY 2022-01-25 KL. 22:47

Styrkebesked av Frillesås mot tabelljumbon

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

En doft av thai i vinterrusket

En doft av thai i vinterrusket

Det är snöglopp och ruggigt och så långt ifrån den thailändska värmen man kan komma. Men mitt ute bland åkrarna i Myra finns en liten ljuspunkt – Wans thailändska gatukök som lockar långväga kunder.

-