NYHETER 2021-12-07 KL. 15:56

Tre personer döms för attacken i Frillesås

Av Julia Sandsten Vikberg

Mannen i familjen i Frillesås sålde en bil till en annan man som blev missnöjd med köpet. Det slutade med att två personer tände eld på familjens bil. Nu döms tre personer för inblandning i attacken i Frillesås.

Tre personer döms för attacken i Frillesås
Den 10 maj blev en familj i Frillesås utsatt för en attack. Foto: Julia Sandstén Vikberg

TV-klipp och nyheter

Enligt mannen i familjen började allt med att han sålde en bil till en 44-årig man i Sjuhärad. 44-åringen uppgav någon dag senare att han var missnöjd med köpet, men han ska aldrig ha framfört några konkreta krav och ska även ha använt bilen. Han blev dock mer och mer hotfull och situationen eskalerade allt mer.

I april utsattes familjen vid två tillfällen av sabotage där flera bildäck blev sönderskurna. Mannen i familjen installerade därefter övervakningskameror på fastigheten. Den 10 maj vaknade familjen av att övervakningskamerorna skickade notiser till deras telefoner. Mannen sprang då ut för att konfrontera dem och blev då knivskuren i magen, enligt honom själv. En 34-årig kvinna, som är skriven i Svenljunga, greps på plats och åtalades sedan misstänkt för gärningarna. En 48-årig man från Sjuhärad, som antogs ha varit den andra personen på brottsplatsen, åtalades också sedan misstänkt för att ha varit inblandad. Även den 44-åriga mannen som köpte bilen åtalades.

Fallet har nu prövats av Varbergs tingsrätt. Enligt tingsrätten talar omständigheterna för att detta rör sig om ett beställningsjobb. Kvinnan och mannen som var på brotssplatsen tros ha fått i uppdrag av den 44-åriga mannen att elda upp bilen.

Tingsrätten menar att det är bevisat att kvinnan och den 48-åriga mannen befunnit sig på brottsplatsen. Kvinnan greps på plats, och har även erkänt att hon gjort sig skyldig till mordbrand, och 48-åringens DNA har påträffats på brottsplatsen. Båda två döms för mordbrand. Enligt tingsrätten måste de ha insett hur nära garaget bilen stod och att det innebar en spridningsrisk till bostaden. Kvinnan frikänns dock från anklagelsen om att ha knivhuggit mannen då tingsrätten menar att det saknas iakttagelser och då händelsen inte syns på övervakningsfilmerna. Hennes straff blir tre års fängelse. Den 48-åriga mannens straff blir tre år och två månaders fängelse.

Den 44-årig mannen som köpte bilen döms till anstiftan av grov skadegörelse istället för anstiftan av mordbrand, då tingsrätten menar att han inte kan anses veta hur nära garaget bilen stod och hur stor risk det var att elden spreds. Han får två års fängelse.

Läs mer: Misstänkta för Frillesåsattacken åtalas




Utsatt jobb – men Krister trivs med att vara polis
NYHETER 2024-03-29 KL. 09:00
Premium

Utsatt jobb – men Krister trivs med att vara polis

Samarbeten nyckeln till att vinna kamp mot brottsligheten

TV-klipp och nyheter

Påskbrasa eller ris – så beslutar kommunen
NYHETER 2024-03-27 KL. 14:00
Premium

Påskbrasa eller ris – så beslutar kommunen

Åtta har sökt dispens – tre har fått avslag

Ny asfalt på E6 - så ska nytt trafikkaos undvikas
NYHETER 2024-03-27 KL. 12:45
Premium

Ny asfalt på E6 - så ska nytt trafikkaos undvikas

Projektledaren: "Störningarna vi hade fjol vill vi inte ha igen"

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | HANDBOLL 2024-03-28 KL. 21:35
Mittsexan duckade mardrömsslutet
Premium | KULTUR & NÖJE 2024-03-28 KL. 18:00
Påskparty inledde påsklovet

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Lasse fixar allsång med extra allt

Lasse fixar allsång med extra allt

Lasse Kronér gör sin egen grej och bjuder in favoritartisterna till sköna kvällar på Tjolöholm.