Det fräste om de stora stekpannorna, ångade om grytorna och sprakade från grillarna. Mexikanska, afrikanska, polska och franska köket är bara några av de matkulturer som finns representerade på Kungsbacka torg. Nu är årets matmarknad i full gång med mat från världens alla hörn. Vid lunchtid var Kungsbacka torg fullt med folk som ville få sina smaklökar att dansa.
Andy Magnusson och Kim Born passade på att utforska matmarknaden under lunchrasten.
Vad äter du?
– Jag äter pad thai. Det smakar gött. Det kändes direkt att det var thailändskt på riktigt, jag har bott i Thailand ett tag och vet hur det ska smaka, säger Kim Born.
Varför valde du det?
– För jag vet att när det är gött så är det riktigt gött, säger han.
Och vad är det du äter?
– Jag är kyckling med röd curry, säger Andy Magnusson.
Varför?
– För det är oerhört fräscht och lätt med thaimat, särskilt när det är varmt. Vi kommer nog att prova mer mat i veckan. Det måste ju bli en klassisk fish and chips, kanske till eftermiddagen, säger han.
– Bubble waffles. Den såg god ut, säger Ella Olsson.
– Det är en våffla med nutella, glass och jordgubbar, säger Linnea Eld.
Vad är det i bubblorna?
– Smet tror jag. Eller är det luft? Nej det är smet. Den är jättegod, säger Linnea Eld.
– Nachos med biff, toppat med lite ost, vitlökssås och salsa, säger Dasha Broberg.
Varför äter du det?
– Vi känner väl till det mexikanska köket. Det här var gott men köttet lite segt. Vi vill smaka maten på flera ställen och bestämde oss för att dela portioner. Nästa rätt blir paella men vi måste vila lite emellan, skrattar hon.
p>Vad äter du?
– Langos, friterat bröd med gräddfil, ost och räkor, säger Jesper Sköld.
Varför äter du det?
– För att det är väldigt gött. Jag är pappaledig så jag har hela veckan på mig att prova allting.
p>Vad äter ni?
– Jag äter en bratwurst, men det är inte riktigt i min smak. Jag är ingen gourmet men den har inte vad jag vill ha. Jag är van vid den svenska grillkorven, säger Erik Alsterberg.
– Jag äter en kycklinggryta från det franska köket. Det är kyckling med druvor och paprika och tomat, säger Nina Alsterberg.
Varför valde du den?
– Jag gillar sån här mat, säger hon.
– Hon är mycket för den sydeuropeiska maten, fyller Erik Alsterberg i.
Åsabon är mammaledig från jobbet på ostindiefararen
En av Kungsbackas främsta, Bengt Karlsson, jubilerar
Marie Cervin ger inte upp trots motgångar
Gabriella var livrädd för vatten men en skolresa förändrade allt. Nu är havet hennes liv och sedan 15 år tillbaka jobbar hon på och med Ostindiefararen Götheborg. Fast nästa äventyr är en långsegling med man och barn i egen båt.