NYHETER 2022-07-11 KL. 18:00

Sandra fast i Grekland på grund av strejken

Av John Skoglund

Sandra Karlsson sitter fast i Grekland på grund av SAS pilotstrejk
I lördags skulle flyget från Preveza tagit Sandra Karlsson, hennes 3-åriga son och pojkvän hem till Sverige. Nu sitter hon inkvarterad i Paleros, 25 kilometer söder om flygplatsen.

Sandra fast i Grekland på grund av strejken
Sandra Karlsson väntar fortfarande på information om när det blir hemresa. Foto: Privat

Informationen till de strandsatta resenärerna är ytterst bristfällig.
– Vi får sms där det står att de hör av sig nästkommande dag, det är det enda, säger en frustrerad Sandra Karlsson när Norra Halland når henne på hotellet i Paleros. Hon berättar att det börjar bli jobbigt för hennes treåriga son nu som vill åka hem och hennes pojkvän har fått tandvärk.
– Det är väldigt jobbigt att inte veta när man får åka hem. Jag tycker att det är jättedåligt, först fick vi höra att de flyger ner och hämtar hem resenärer och nu säger de något annat - man blir förvirrad.

Sandra Karlsson reser med charterarrangören Airtours och skulle vid klockan 21 i lördags flugit hem till Landvetter. Det är framförallt till semesterön Lefkas folk besöker men en del väljer även att mönstra på en segelbåt under sin semestervistelse.
– Vi har seglat och då har vi verkligen känt på den värmen som det blir när man seglar, även på kvällar och nätter, säger Sandra Karlsson och berättar vidare att nu är de så trötta och bara vill komma hem. Nu "hoppar" de runt på olika hotell för att hitta lediga bäddar.
– Själv måste jag hem, jag måste ha mina mediciner till min reumatism.

En charterresa köpes och då räknar man att få det lite enklare och serverat med god service av de företag som anordnar resorna.
– De sköter det här dåligt, vi börjar fundera om vi försöka lösa hemresa på annat sätt. Men får vi då pengarna tillbaka från vår ordinarie resa, undrar Sandra Karlsson.
På airtours hemsida sida står det att hemresa sker kollektivt med andra resenärer och de har inte möjlighet att arrangera individuella hemresor. Under sen måndagseftermiddag fick familjen besked om att det ska finnas ett flyg hem under tisdagen. Nu återstår att se hur det går med det.

I lördags med samma flyg från Preveza skulle HK Aranäs klubbchef Johan Falk med familj tagit sig hem till Sverige. Endast 23 timmar innan transferbussen skulle hämta kom beskedet att resan var inställd. I fredags pratade Norra Halland med Johan Falk och det kan ni läsa här.Smockat med folk i Badhusparken
NYHETER 2022-08-12 KL. 21:05

Smockat med folk i Badhusparken

Utomhusbio under fredagskvällen - familjefilmen Encanto

SENASTE TV-NYHETERNA

Så blev betygen på friskolorna
NYHETER 2022-08-12 KL. 09:13

Så blev betygen på friskolorna

Hamnar inte i topp vid jämförelse i kommunen

Ingen brist på Lygnernvatten
NYHETER 2022-08-12 KL. 07:00

Ingen brist på Lygnernvatten

Men hushåll med egen brunn får se upp

Fängelse för stöld hos äldre par
NYHETER 2022-08-11 KL. 19:00

Fängelse för stöld hos äldre par

Utsedd till Årets inspiratör
NYHETER 2022-08-11 KL. 16:00

Utsedd till Årets inspiratör

Åtalas för hot under vansinnesfärd
NYHETER 2022-08-11 KL. 11:49

Åtalas för hot under vansinnesfärd

Svårt skadad av a-traktor - nu väntar åtal
NYHETER 2022-08-11 KL. 09:30

Svårt skadad av a-traktor - nu väntar åtal

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Klarar av att leva ett ”normalt liv”

Klarar av att leva ett ”normalt liv”

Under 2021 anmäldes 15 män för våldtäkt mot barn i Kungsbacka. De drabbade och anhöriga får bära med sig händelserna genom hela livet. Det här är sista delen i Norra Hallands serie om sexualbrott och dess konsekvenser.