Det är tufft för många inom bostadsbranschen. Men för A-hus i Anneberg är det satsningar som gäller. En etablering i Norrland är tänkt att bli ett lyft för företaget.
Nybyggandet har stannat av rejält under lågkonjunkturen och det har drabbat många husföretag. I början av september kunde Norra Halland berätta om att 50 jobb försvunnit från A-hus i Anneberg.
– Vi har märkt av en nedgång för både på konsumentsidan och proffskund. Det är framför allt en avvaktan från kunderna. Vi började märka redan tidigt förra sommaren att efterfrågan började sjunka och det har hållit i sig fram till idag, sade Lars Westling, divisionschef för A-hus, i samband med det.
Men samtidigt ska det satsas av företaget, som är en del av koncernen Derome. Nu är det nämligen klart med en etablering i Norrland. – Det stämmer att bostadsmarknaden är tuff, men det här är en långsiktig satsning. Det råder fortfarande bostadsbrist i princip hela Sverige och med de stora industrisatsningarna som genomförs i norr just nu kommer det på sikt att krävas många nya bostäder. A-hus vill verka på platser där människor vill leva och bo och är därför väldigt glada och stolta över att snart kunna besvara de förfrågningar vi redan får från kunder i Norrland, säger Westling i ett pressmeddelande.
A-hus finns i dag representerade i ett 30-tal städer. Den nya satsningen görs i samarbete med Westerlinds, som kommer att sälja, projektleda och bygga A-hus villor i hela Norrland.
– Vi kommer primärt att fokusera på Norrlandskusten med expansiva orter som exempelvis Skellefteå, Sundsvall och Umeå, säger Tobias Wikström, affärsområdeschef försäljning och partner på Westerlinds.
Hanhalsbon har skapat en föreläsning om vägen tillbaka
✔ Dissen mot rivalen ✔ Sommarbandyskolan ✔ Värvningen de missade
IVO har granskat händelsen
✔ Kaptensskiftet ✔ Viktigaste nyförvärvet ✔ Den nya målvaktsduon
Den 2 maj 1945 insåg tre unga tyska flygare att kriget var förlorat. De hade ingen lust att kapitulera i Norge utan nödlandade på isen på Torne träsk. Planet sjönk senare till botten, men 1986 fick en brokig samling äventyrare för sig att det skulle bärgas. Pensionerade polisen och hembygdsforskaren Sune Börjesson berättar här den spännande historien om hur Kungsbacka blev centrum för expeditionen.