NYHETER 2023-09-21 KL. 14:00

Samarbete ska ge A-hus ett lyft i Norrland

Av Ronny Karlsson

Det är tufft för många inom bostadsbranschen. Men för A-hus i Anneberg är det satsningar som gäller. En etablering i Norrland är tänkt att bli ett lyft för företaget.

Samarbete ska ge A-hus ett lyft i Norrland
Tobias Wikström, affärsområdeschef försäljning och partner på Westerlinds och Lars Westling, divisionschef på A-hus. Foto: Pressbild

TV-klipp och nyheter

Nybyggandet har stannat av rejält under lågkonjunkturen och det har drabbat många husföretag. I början av september kunde Norra Halland berätta om att 50 jobb försvunnit från A-hus i Anneberg.

– Vi har märkt av en nedgång för både på konsumentsidan och proffskund. Det är framför allt en avvaktan från kunderna. Vi började märka redan tidigt förra sommaren att efterfrågan började sjunka och det har hållit i sig fram till idag, sade Lars Westling, divisionschef för A-hus, i samband med det.

Men samtidigt ska det satsas av företaget, som är en del av koncernen Derome. Nu är det nämligen klart med en etablering i Norrland. – Det stämmer att bostadsmarknaden är tuff, men det här är en långsiktig satsning. Det råder fortfarande bostadsbrist i princip hela Sverige och med de stora industrisatsningarna som genomförs i norr just nu kommer det på sikt att krävas många nya bostäder. A-hus vill verka på platser där människor vill leva och bo och är därför väldigt glada och stolta över att snart kunna besvara de förfrågningar vi redan får från kunder i Norrland, säger Westling i ett pressmeddelande.

A-hus finns i dag representerade i ett 30-tal städer. Den nya satsningen görs i samarbete med Westerlinds, som kommer att sälja, projektleda och bygga A-hus villor i hela Norrland.

– Vi kommer primärt att fokusera på Norrlandskusten med expansiva orter som exempelvis Skellefteå, Sundsvall och Umeå, säger Tobias Wikström, affärsområdeschef försäljning och partner på Westerlinds.TV-klipp och nyheter

Hemtjänsten i Kungsbacka på plats 74
NYHETER 2023-12-06 KL. 11:45

Hemtjänsten i Kungsbacka på plats 74

Halmstad bäst i Sverige

Beslutet om tre sjukhus spikas
NYHETER 2023-12-05 KL. 20:00
Premium

Beslutet om tre sjukhus spikas

Klagomål på Vardaga diariefördes inte
POLITIK 2023-12-05 KL. 07:00
Premium

Klagomål på Vardaga diariefördes inte

Kommunens nya riktlinjer bröt mot lagen

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | TRAFIK 2023-12-06 KL. 16:00
Äldre kvinna kritisk mot p-appar

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Förskolans utemiljöer ska hjälpa barn att lära

Förskolans utemiljöer ska hjälpa barn att lära

Utemiljöerna i Kungsbackas förskolor ska utvecklas. Enligt Anna Alexandersson, som leder projektet, ska barnens utemiljöer stimulera till rörelse, lärande, kreativitet och lekglädje. Hon menar att behovet av att jobba med detta i kommunen är stort. – Det här är så viktigt, säger hon.