NYHETER 2023-01-17 KL. 15:00

S föreslår större satsningar inom skolan

Av Julia Sandstén Vikberg

Socialdemokraterna vill se större satsningar inom för- och grundskola i budgeten 2024. Partiet föreslår bland annat 35 miljoner kronor extra till att förstärka elevhälsan samt att satsa på socialpedagoger och pedagogiska måltider.

S föreslår större satsningar inom skolan
Socialdemokraterna vill bland annat se satsningar på pedagogiska måltider i budgeten för nämden för Förskola och grundskola. "Eleverna får lugn och trygghet i samband med lunchen", säger Johan Tolinsson (S), 2:e vice ordförande i nämnden. Foto: Montage

TV-klipp och nyheter

De 35 miljonerna extra till elevhälsan ska göra det möjligt för grundskolorna att kunna anställa ytterligare kuratorer och skolsköterskor. Partiet vill även investera tre miljoner kronor i socialpedagoger för att stödja de elever som behöver. En annan satsning som man föreslår är två miljoner kronor till pedagogiska måltider
– Det här bidrar till en mer rimlig arbetsförutsättning för personalen. När de äter med eleverna arbetar de och ska självklart inte betala för detta. Eleverna får lugn och trygghet i samband med lunchen. Helt enkelt en win-win för alla, säger Johan Tolinsson (S), 2:e vice ordförande i nämnden för Förskola och Grundskola, i ett pressmeddelande.

Socialdemokraterna vill även att personalen ska få erbjudas individuell kompetensutveckling och vill införa fler studiedagar per termin så att personalen får mer planeringstid.
– Förutom de områden där vi yrkar på ekonomiska förstärkningar måste skolpersonalens arbetsmiljö tas på större allvar. Personaltätheten behöver höjas för att vi ska lyckas få till en arbetsmiljö värd namnet, säger Johan Tolinsson.


TV-klipp och nyheter

Målar med händerna
KONST 2024-04-17 KL. 19:00
Premium

Målar med händerna

BLÅLJUS 2024-04-17 KL. 12:45
Premium

"Jag är inte en kaninkokerska"

Kvinna åtalas för ofredande efter Tindermöte

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | KRÖNIKOR 2024-04-18 KL. 14:00
Nyckelfrågan är om ilska hjälper
Premium | KONST 2024-04-17 KL. 19:00
Målar med händerna

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Lasse fixar allsång med extra allt

Lasse fixar allsång med extra allt

Lasse Kronér gör sin egen grej och bjuder in favoritartisterna till sköna kvällar på Tjolöholm.