NYHETER 2022-11-03 KL. 13:00

Räddningsinsats på badhuset

Av Anton Lorentzson

Under onsdagsförmiddagen gick Kungsbacka badhus ut på sina sociala medier och skrev att badhuset var stängt på grund av oförutsedda händelser. På tisdagskvällen pågick nämligen en räddningsinsats på badhuset. En medelålders person motionssimmade när personalen plötsligt fick ingripa.

Räddningsinsats på badhuset
På tisdagskvällen genomfördes en räddningsinsats på Kungsbacka badhus. Arkivfoto: Norra Halland

TV-klipp och nyheter

Norra Halland försökte under onsdagen att komma i kontakt med badhuset för att reda ut vad som hänt. Receptionen var dock stängd under stora delar av dagen. Istället försökte vi få klarhet genom polisen. På torsdagsmorgonen sa polisens presstalesperson, Peter Adlersson, så här:
– Det är oklart vad som har hänt. Det finns ingen rubricering vad jag kan se, men det skrivs någon form av rapport på det. Det ska handla om någon som fått hjärtstopp vid 19-tiden, men om det är någon sjukdom eller vad som har hänt är som sagt oklart.

"Rutiner ställs åt sidan"

Senare på torsdagen får Norra Halland kontakt med Camilla Eriksson, affärsutvecklare på Medley som driver badhuset. Hon bekräftar ett tillbud.
– Det är ett tillbud på tisdagskvällen och det sker en räddningsinsats på badhuset. Personalen fick hoppa i och livrädda en medelålders person som motionssimmade. Sedan kom ambulanspersonal och tog över och förde personen till sjukhus, säger hon och fortsätter:
– Vi valde att stänga badhuset på onsdagsmorgonen. Dels för att all personal i lugn och ro skulle kunna gå igenom vad som hänt och för att de vanliga rutinerna inte hanns med under tisdagen. Rutiner ställs åt sidan när något sådant här händer.

Öppet som vanligt
Under onsdagsmorgonen och förmiddagen fokuserade man på att ta hand om personalen och gäster som var på plats under händelsen.
– Vi lade mycket tid på det igår. Vi har ringt och följt upp med gästerna som vi har kontaktuppgifter till för att se att de mår bra. Vi fokuserade också mycket på personalgruppen, att de mådde okej. Även om man har gjort ett bra jobb så tar det på kroppen när man varit med om något sånt här, säger Camilla Eriksson.
Badhuset är öppet som vanligt igen efter händelsen.
– Personen ska vara kvar på sjukhuset och lever, men mer än så vet jag inte. Det är alltid jobbigt när något sådant här händer, men samtidigt är det skönt att veta att allt fungerar som det ska. Allt gick rätt till enligt konstens alla regler och vi gjorde det vi kunde, och ska göra i en sådan situation, säger Camilla Eriksson.



TV-klipp och nyheter

Målar med händerna
KONST 2024-04-17 KL. 19:00
Premium

Målar med händerna

BLÅLJUS 2024-04-17 KL. 12:45
Premium

"Jag är inte en kaninkokerska"

Kvinna åtalas för ofredande efter Tindermöte

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | KONST 2024-04-17 KL. 19:00
Målar med händerna

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Lasse fixar allsång med extra allt

Lasse fixar allsång med extra allt

Lasse Kronér gör sin egen grej och bjuder in favoritartisterna till sköna kvällar på Tjolöholm.