NYHETER 2022-11-22 KL. 12:05

Politisk comeback - nu blir Niclas ordförande

Av Ronny Karlsson

Han har drivit företag själv och vill göra Kungsbacka bäst i Sverige på att hjälpa företag. Nu tar Onsalabon Niclas Nilsson över som ny ordförande i nämnden för Miljö och hälsa.

Politisk comeback - nu blir Niclas ordförande
Niclas Nilsson är Onsalabon som gjort comeback i politiken och som nu blir ordförande i nämnden för Miljö och hälsa. Foto: Axel Storckenfeldt.

TV-klipp och nyheter

När Moderaterna presenterade sin lista på nämndordföranden var det Niclas Nilsson som var det kanske mest överraskande namnet. Men den politiska övertygelsen har funnits där länge.
- Man får säga att jag är nygammal inom politiken. Jag var väldigt aktiv i ungdomsförbundet under gymnasietiden, men slutade med det när jag startade mitt första företag vid 21 års ålder, berättar han.

Bland annat har Nilsson drivit två stycken Expert-butiker i Kungsbacka, en på Kungsmässan och under en period även en på Lindens torg. Butiken på Kungsmässan stängdes 2012, men uppdragen inom retailbranschen har fortsatt.
Nu jobbar han som ansvarig för de 110 butiker som Nordsjö Idé & Design har i landet, men han ska också hitta tid för politiken. Den gångna mandatperioden satt han med i nämnden för Teknik, men nu blir ansvaret och tidsåtgången större.
- Jag vill framför allt att vi ska ha bra kontakter med företag, vi ska vara bäst i landet på att hjälpa företag, säger han.

Han vill bland annat se till att det finns en bra relation mellan företag och de inspektörer som är ute och granskar företag.
- Det ska de göra enligt lagen och det gör att både du och jag kan känna oss trygga. Men jag tycker om att vi bland annat testat att införa självkontroller för en del företag. Vi ska lägga resurserna där de gör mest nytta, det är bäst för alla inblandade.

57-årige Nilsson väljs formellt till ordförande 6 december, men redan nu kan han börja att förbereda sig på att ha en av nyckelpositionerna i den politiska toppen i Kungsbacka.
Det är ett uppdrag han ser fram emot.
- Jag blev aktiv igen för tre år sedan och jag brinner verkligen för politiken. Jag vill inte sitta på läktaren och tycka saker, säger han.


Läs också
Här är alla moderater som får toppositioner i kommunen.TV-klipp och nyheter

Nästan alla busslinjer inställda
TRAFIK 2023-11-29 KL. 19:57
Premium

Nästan alla busslinjer inställda

OBK-spelarna blir proffs – i alla fall på pappret
FOTBOLL 2023-11-29 KL. 18:00
Premium

OBK-spelarna blir proffs – i alla fall på pappret

Sportchefen om den nya ekonomiska verkligheten

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | BANDY 2023-11-30 KL. 18:00
En bandymånad som kan avgöra allt

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Man våldsam och hotfull på krog

Man våldsam och hotfull på krog

Det ska ha uppstått ett bråk på en krog i centrala Kungsbacka på lördagskvällen. En man omhändertogs av polisen misstänkt för våld och hot mot tjänsteman.