NYHETER 2022-11-22 KL. 09:18

Flera förändringar - de tar över i nämnderna

Av Ronny Karlsson

Det blir en hel del förändringar i de kommunala nämnderna de kommande fyra åren. Hela tre nya moderata nämndordföranden har nämligen nominerats.

Flera förändringar - de tar över i nämnderna
Emanuel Forsell blir en av de nya nämndordförandena i Kungsbacka. Foto: Axel Storckenfeldt.

TV-klipp och nyheter

Under måndagskvällen var det dags för Moderaterna att utse sina nämndordföranden för den kommande mandatperioden. Efter ett val där både Centerpartiet och Liberalerna tappade mark, har Moderaterna ännu mer inflytande i den Allians som ska styra Kungsbacka.
Klart sedan tidigare är att kommunalrådet Lisa Andersson blir kvar på sin post. Men där bakom har det stuvats om.

Veteranen Anders Ekström lämnar platsen som ordförande i nämnden för Förskola och grundskola och där tar i stället Emanuel Forsell över. Ekström sitter dock kvar som kommunfullmäktiges ordförande.
Axel Storckenfeldt tar plats som ny ordförande i nämnden för Gymnasium och arbetsmarknad, och på Miljö och hälsa är det Niclas Nilsson som ska hantera ordförandeklubban.

Vård och omsorg ska även i fortsättningen ha Hravn Forsne som ordförande och i byggnadsnämnden sitter veteranen Thure Sandén kvar en mandatperiod till. För Individ och familjeomsorg blir Marianne Pleijel vice ordförande.

Under nomineringsmötet gjordes också klart att Berit Bergström tar över som ordförande för Tjolöholm efter Lisa Andersson, Maria Gathendal blir kvar som vice ordförande i Kultur och fritid, Max Ramström blir vice ordförande i servicenämnden och Erik Lindqvist blir vice ordförande i nämnden för Teknik.



Utsatt jobb – men Krister trivs med att vara polis
NYHETER 2024-03-29 KL. 09:00

Utsatt jobb – men Krister trivs med att vara polis

Samarbeten nyckeln till att vinna kamp mot brottsligheten

TV-klipp och nyheter

Fler nyheter