NYHETER 2023-05-13 KL. 16:00

Politiker testade skollunchen

Av Johanna Simonsson

Vårdnadshavare till barn i kommunens grundskolor har under veckan fått prova på skolornas lunch. Under fredagen var det politikernas tur som då testade på maten i Åsaskolan.
– Vi ser att personalen är kreativa med enkla råvaror, säger Fredrik Hansson (C), ordförande i nämnden för Service.

Politiker testade skollunchen
Maria Sjöström, rektor förskoleklass till årskurs tre, Ulrika Jansson, rektor årskurs sju till nio, Emanuel Forsell (M) ordförande i nämnden för Förskola och grundskola, Elin Hysén (L), vice ordförande i nämnden för Förskola och grundskola, och Fredrik Hansson (C), ordförande i nämnden för Service, åt av åt av skollunchen tillsammans. Foto: Johanna Simonsson

TV-klipp och nyheter

Vid ett bord inne i Åsaskolans bamba sitter Fredrik Hansson (C), ordförande i nämnden för Service, Emanuel Forsell (M), ordförande i nämnden för Förskola och grundskola samt Elin Hysén (L), vice ordförande i nämnden för Förskola och grundskola och äter lunch.
– Det är vegetarisk chili con carne och tacolasagne, berättar Fredrik Hansson.

Maten får högt betyg av samtliga politiker.
– Jättegott. Det var smakrikt, säger Emanuel Forsell.
– Röd coleslaw var min favorit, säger Elin Hysén.

Med dem sitter även Maria Sjöström, rektor förskoleklass till årskurs tre, och Ulrika Jansson, rektor årskurs sju till nio.
– Det är roligt att politikerna testar maten eftersom det tillhör vår och elevernas vardag, säger Ulrika Jansson.

Vårdnadshavare

Under veckan har vårdnadshavare fått besöka barnens skolor för att testa maten.
– Skolmaten kommer alltid vara ett samtalsämne hemma. Då tycker vi det är bra att vårdnadshavare själva också få testa maten så man kan vara mer delaktig. Detsamma gäller för oss, säger Fredrik Hansson.
– Det är också bränslet för att eleverna ska orka och därmed jätteviktigt att de äter och får bra mat, säger Elin Hysén.

Under politikernas besök på Åsaskolan hade även vårdnadshavare möjlighet att komma dit och ställa frågor eller prata om skollunchen. Denna fredagen lyste de dock med sin frånvaro.
– Vi har haft några vårdnadshavare inne under veckan som provat maten men det har varit mindre än vad jag förväntat mig. Maj känns som det alltid är stressigt för människor så det skulle kanske varit mer en annan tidpunkt på året, säger Maria Sjöström.

280 vårdnadshavare har däremot anmält sitt intresse för att prova maten under veckan, berättar Emanuel Forsell.
– Inom två veckor kommer de få en enkät där de får svara på frågor om vad de tyckte. Den kommer vi sen sammanställa.


Emanuel Forsell (M), ordförande i nämnden för Förskola och grundskola, Elin Hysén (L), vice ordförande i nämnden för Förskola och grundskola och Fredrik Hansson (C), ordförande i nämnden för Service, tycker det är bra om vårdnadshavare får mer insikt i barnens mat i skolan.Tacolasagnen var Fredrik Hanssons (C) favorit under skollunchen.


Glenn gillar när det inte blir som han tänkt sig
KULTUR & NÖJE 2024-02-28 KL. 17:00
Premium

Glenn gillar när det inte blir som han tänkt sig

Här ser du Kungsbackakonstnärens verk

TV-klipp och nyheter

Nya regler ska styra politikers besök på skolor
NYHETER 2024-02-28 KL. 16:00
Premium

Nya regler ska styra politikers besök på skolor

Fler tillfällen ges för partier i Kungsbacka

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Stor ökning – allt fler brottsoffer söker hjälp

Stor ökning – allt fler brottsoffer söker hjälp

Antalet personer som vänder sig till Brottsofferjouren i Kungsbacka har ökat med över 50 procent. Det är främst via polisen som kontakten förmedlas. Enligt Ulla Johansson, ordförande i Brottsofferjouren Kungsbacka, och Kungsbackas kommunpolis Jenny Sjöström är det viktigt att utsatta erbjuds stöd. – Det minimerar risken för att man utsätts igen, säger Ulla Johansson.