NYHETER 2024-05-27 KL. 16:00

Plattformen Wolt till Kungsbacka

Av Christina Nordwall

Den 29 maj går startskottet för den digitala handelsplattformen Wolt i Kungsbacka. Där kommer Kungsbackabor att kunna välja bland restauranger och butiker.
- Det känns väldigt kul att vi lanserar vår tjänst i Kungsbacka, säger Johan Grönvall, vd på Wolt, i ett pressmeddelande.

Plattformen Wolt till Kungsbacka
Johan Grönvall, vd på Wolt. Foto: pressbild

TV-klipp och nyheter

Han menar att företagets vision är att göra varje stad till en bättre och gladare plats att leva i. Det omfattar allt från att öka försäljningen för restauranger och butiker som är anslutna till plattformen och att skapa nya arbetstillfällen för de kurirpartners som utför leveranserna.

– Men det handlar också om att förenkla för kunder att beställa mat från favoritrestauranger eller göra det möjligt att spara tid genom att exempelvis beställa hem matkassar från livsmedelsbutiker, säger Johan Grönvall.


25 kurirer

Några av de restauranger som är med från start är Nippon Sushi, Pizzeria Mario och Restaurang Ester och när verksamheten drar i gång i Kungsbacka har man kontrakterat cirka 25 personer som kommer att ha hand om leveranserna. De kommer att arbeta som egna företagare eller frilansare.

Wolt finns representerad i 30 svenska städer och kommer under året 2024 att etablera sig i flera nya städer i Sverige.TV-klipp och nyheter

Succén: Erik Persson vinner EM-guld
SPORT 2024-06-20 KL. 20:14
Premium

Succén: Erik Persson vinner EM-guld

De fixar midsommarkransen
NYHETER 2024-06-20 KL. 12:45
Premium

De fixar midsommarkransen

Frillesås kaosår slutade lyckligt
BANDY 2024-06-19 KL. 18:30
Premium

Frillesås kaosår slutade lyckligt

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | FOTBOLL 2024-06-20 KL. 22:14
Tappade ännu en ledning till förlust
Premium | FOTBOLL 2024-06-20 KL. 22:07
Reste sig efter mardrömsstarten
Premium | FOTBOLL 2024-06-20 KL. 21:42
Lindome sänkte serieledarna

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Jessica Zandén har fångat familjerna på Särö

Jessica Zandén har fångat familjerna på Särö

Jessica Zandén är känd från en mängd tv-serier, filmer och föreställningar. Sedan några år tillbaka har hon gått in i ett författarskap om sitt älskade Särö och familjerna hon växte upp med. Hon har tagit reda på historiska fakta för att binda samman platsen och människorna över generationer.