NYHETER 2023-09-16 KL. 18:49

Nyskördade grönsaker i mängder på Tjolöholm

Av Julia Sandstén Vikberg

Grönsaker i mängder, lokala utställare, foodtrucks, aktiviteter och underhållning. Det och mycket annat bjöd den första dagen av Skördefesten på Tjolöholm på.

Nyskördade grönsaker i mängder på Tjolöholm
BILDSPEL (Klicka på bilden och bläddra vidare för att se fler bilder). Maria Vallin och dottern Rebecca Gullbrandson köpte grönsaker på skördemarknaden. "Vi har köpt morötter, betor och potatis", säger Maria. Foto: Julia Sandstén Vikberg

TV-klipp och nyheter

Solen sken över besökarna som hade letat sig till Tjolöholm på lördagen. Den årliga skördefesten inleddes och som vanligt var många lokala producenter och utställare på plats för att sälja grönsaker, krogar, hantverk och mycket annat. En av dessa var Hugo Huldén, från Kvia Gårdsbutik, vars huvud stack upp bakom ett berg av morötter, palsternackor, rödbetor och rotselleris. De nyskördade grönsakerna kom från deras odlingar i Fjärås.

– Det är odlat på åkrarna här runt omkring. Så det är väldigt närproducerat, säger han.

Många av besökarna verkade uppskatta just det närproducerade. Och stämningen på marknaden. Det menade i alla fall Robin Stephansen som var där med Eivind, tre år, och Anna Feldt.

– Det är trevlig stämning och många lokala matproducenter här. Det är gött att alla är samlade här på ett och samma ställe så att man inte behöver åka runt till alla producenter, säger Robin.

Två andra besökare, Håkan och Ann Fleischer, var också på plats för att handla grönsaker. De gick runt med en stor korg med kål, tomater och majs.

– Det finns så många grönsaker att köpa här som man inte hittar i vanliga butiker, säger Håkan.

Förutom detta så bjöd skördefesten även på matförsäljning från foodtrucks samt en hel del aktiviteter och underhållning. Bland annat så lagade och pratade Alexandra Zazzi mat på scenen i Magasinet och för barnen fanns det underhållning med trollkarlen A:son B:son C:son.

Skördefesten pågår även på söndagen. För personer över 15 år krävs en biljett som kostar 150 kronor.


TV-klipp och nyheter

Förslaget – herrgård ska bli korttidsboende
VÅRD 2023-10-04 KL. 08:10
Premium

Förslaget – herrgård ska bli korttidsboende

Frågan är om detaljplanen tillåter ägarnas nya idé

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | NYHETER 2023-10-04 KL. 12:45
Utdragen strid om återvinning i Särö
Premium | VÅRD 2023-10-04 KL. 11:00
Sprututbytet läggs ner i Kungsbacka

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Arvidssons i Fjärås firar 60 år

Arvidssons i Fjärås firar 60 år

Det började med ett egenbyggt växthus på 800 kvadratmeter. Nu handlar det om betydligt större ytor för Arvidssons i Fjärås där krukväxter drivs upp året runt. – Nej, jag har inte tröttnat på blommor, det är alltid lockande att plocka hem några. Azalea är en favorit, säger grundaren Arne Arvidsson.