NYHETER 2022-09-12 KL. 11:15

Miljöpartiet på väg ur regionfullmäktige

Av Christina Forlin

Alliansen förlorar sin egen majoritet i Halland och Miljöpartiet åker ur regionfullmäktige. Samtidigt ser S ut att behålla platsen som största parti med 28,8 procent.

Miljöpartiet på väg ur regionfullmäktige
Maria Losman, MP, beklagar att partiet ser ut att åka ur regionfullmäktige.

TV-klipp och nyheter

När 203 av 210 valdistrikt är räknade i regionen på måndagsmorgonen är Socialdemokraterna och Sverigedemokraterna de största vinnarna i valet till regionfullmäktige. Miljöpartiet gör sitt sämsta val på länge och åker ur. Till regionfullmäktig gäller spärren tre procent, och endast de partier som når en högre andel röster får var med i fördelningen av mandat.
– Vi beklagar att vi inte får vara kvar som resultatet ser ut just nu, säger Maria Losman (MP), ledamot i regionfullmäktige Halland.
– Inte förrän på onsdag morgon vet vi ordentligt, men om resultatet står sig befarar vi att miljö- och klimatpolitiken kommer att få en ännu mer undanskymd roll framöver.
Partierna som går fram mest i år är Socialdemokraterna med 2,1 procentenheter och SD som ser ut att öka från 14,1 till 16,6 procent.
Centerpartiet backar med drygt två procent, liksom Liberalerna.
TV-klipp och nyheter

Sune en man med tusen intressen och historier
FAMILJ 2023-11-28 KL. 21:10
Premium

Sune en man med tusen intressen och historier

Hembygdskännaren fyller 70 år

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | BANDY 2023-11-28 KL. 22:07
20 timmar i buss – dessutom utan chans

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Man våldsam och hotfull på krog

Man våldsam och hotfull på krog

Det ska ha uppstått ett bråk på en krog i centrala Kungsbacka på lördagskvällen. En man omhändertogs av polisen misstänkt för våld och hot mot tjänsteman.