Matvandring ska bidra till att stärka innerstaden
Av Ronny Karlsson
Det började som ett arbete i samband med en utbildning. Men Ann Christin Eriksson bestämde sig för att satsa vidare på iden. I helgen är det dags för Kungsbacka Food Walk igen.
Ann Christin Erikssons matvandringar är ett sätt att lyfta fram innerstaden i Kungsbacka. Foto: Ronny Karlsson.
Målet är att de som anmäler sig ska få lära sig mer om Kungsbacka, om maten de smakar och stället de besöker.
– Jag gick en utbildning och gjorde detta som ett examensabrete. Sedan har jag fortsatt. Det är kul och jag vill bidra till innerstaden. Jag tycker det är sorgligt att det försvinner verksamheter där, säger Eriksson.
Kungsbacka Food Walk ska arrangeras två gånger under våren. Utöver den här helgen är det också dags 13 maj. Det är alltid samling vid Resecentrum, och sedan blir det promenad till fem olika ställen.
– Jag är utbildad guide och passar på att berätta lite om Kungsbacka. Sedan berättar varje ställe vi besöker om sin verksamhet.
Helgens vandring går till Atastement, Kvarnskafferiet, Röda Stugan, Bellis, Bröderna Nilsson och sedan avslutas vandringen med en ölprovning på Akia Taphouse.
– Det tar drygt tre timmar och det tycker jag är lagom. Tanken är att bidra till att stärka innerstaden, sedan ska vi ha lite kul också, säger Eriksson.