NYHETER 2023-06-02 KL. 14:30

Man döms till fängelse för hot mot journalist

Det blir fängelse för den man som hotade en journalist och hans familj på en adress i Kungsbacka kommun i slutet av april. Mannen döms bland annat för grovt hemfridsbrott.

Man döms till fängelse för hot mot journalist
En man döms till fängelse för ett hot mot en journalist. Arkivbild: Norra Halland.

TV-klipp och nyheter

Det var en sen kväll som mannen sökte upp familjen och betedde sig hotfullt. Han rörde sig runt huset, ryckte i dörrhandtag, slog sönder en blomkruka, bände upp ett fönster och dessutom uttalade hot.

"Kom ut din jävel, du har förstört mitt liv", har den nu dömde mannen bland annat skrikit.

Några dagar före händelsen hade den dömda mannen, som är i 45-årsåldern, gjort ett inlägg i sociala media som visade att han byggt upp en aggression.Tingsrätten slår fast att familjens berättelser är trovärdiga och att mannen ska dömas för grovt hemfridsbrott. Brotten betraktas som grovt bland annat för att brottet begåtts mot journalister och mot barn.

"Att gärningen således begåtts i syfte att angripa XX yttrandefrihet talar ytterligare för att bedöma gärningen som grovt hemfridsbrott", skriver tingsrätten i sin dom.

Utöver fängelsedomen ska den dömde mannen också betala ut ersättning till familjen. Totalt handlar det om 45 000 kronor.

Domen landar på sju månaders fängelse, och i den domen ingår också åtal om misshandel och skadegörelse vägts in. De brotten har mannen begått vid en restaurang i Varberg.
TV-klipp och nyheter

Förslaget – herrgård ska bli korttidsboende
VÅRD 2023-10-04 KL. 08:10
Premium

Förslaget – herrgård ska bli korttidsboende

Frågan är om detaljplanen tillåter ägarnas nya idé

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | VÅRD 2023-10-04 KL. 11:00
Sprututbytet läggs ner i Kungsbacka

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Arvidssons i Fjärås firar 60 år

Arvidssons i Fjärås firar 60 år

Det började med ett egenbyggt växthus på 800 kvadratmeter. Nu handlar det om betydligt större ytor för Arvidssons i Fjärås där krukväxter drivs upp året runt. – Nej, jag har inte tröttnat på blommor, det är alltid lockande att plocka hem några. Azalea är en favorit, säger grundaren Arne Arvidsson.