NYHETER 2023-05-29 KL. 11:00

Man döms för misshandel under fotbollsmatch

Av Ronny Karlsson

Mannen i 20-årsåldern hamnade i bråk i samband med en fotbollsmatch. Han friades från misstankar om misshandel i tingsrätten, men nu har hovrätten ändrat den domen.

Man döms för misshandel under fotbollsmatch
En man i 20-årsåldern döms för misshandel i samband med en fotbollsmatch. Arkivbild: Norra Halland

TV-klipp och nyheter

Det var i samband med en fotbollsmatch i maj i fjol på Gamla Ullevi i Göteborg som det blev bråk. Kungsbackabon ska bland annat kastat en mugg som innehöll vätska över publik som stod nedanför honom. Det ledde till vidare bråk och den unge mannen delade då ut ett knytnävsslag, vilket kan bevisas via en övervakningsfilm.

Tingsrätten valde dock att fria mannen från misstanken om misshandeln, då man inte såg det som styrkt att slaget som delades ut hade tilldelat offret smärta.

Men när ärendet hamnade i hovrätten gjordes en annan bedömning. Där menar man att slaget som delades ut bland annat fick målsägande att delvis tappa balansen och man drar slutsatsen att slaget innebar smärta. Man kunde heller inte se att slaget skulle vara utdelat i nödvärn, då målsäganden inte startade något slasmål.

Därför döms nu den unge mannen för misshandel. Påföljden blir en villkorlig dom samt dagsböter på totalt 4000 kronor.TV-klipp och nyheter

Förslaget – herrgård ska bli korttidsboende
VÅRD 2023-10-04 KL. 08:10
Premium

Förslaget – herrgård ska bli korttidsboende

Frågan är om detaljplanen tillåter ägarnas nya idé

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | NYHETER 2023-10-04 KL. 12:45
Utdragen strid om återvinning i Särö
Premium | VÅRD 2023-10-04 KL. 11:00
Sprututbytet läggs ner i Kungsbacka

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Arvidssons i Fjärås firar 60 år

Arvidssons i Fjärås firar 60 år

Det började med ett egenbyggt växthus på 800 kvadratmeter. Nu handlar det om betydligt större ytor för Arvidssons i Fjärås där krukväxter drivs upp året runt. – Nej, jag har inte tröttnat på blommor, det är alltid lockande att plocka hem några. Azalea är en favorit, säger grundaren Arne Arvidsson.