NYHETER 2023-09-14 KL. 17:00

Man döms för grovt rattfylleri – för tredje gången

Av Ronny Karlsson

Den äldre mannen drack två flaskor vin kvällen innan och drack mer innan han tog bilen dagen efter. Nu döms han för grovt rattfylleri för tredje gången och det väntar fängelse.

Man döms för grovt rattfylleri – för tredje gången
En äldre man från Kungsbacka har fällts för grovt rattfylleri för tredje gången. Arkivbild: Norra Halland

TV-klipp och nyheter

Mannen från Kungsbacka är i 70-årsåldern och tog bilen en förmiddag i juni i år, vilket var ett dåligt val. Dagen före hade han enligt egen utsago druckit två flaskor starkvin, och drickandet fortsatte även dagen då han stoppades.

Efter ett besök på Systembolaget vid tiotiden drack han en halv flaska till. Han tyckte att körningen gick bra och att han inte kände sig berusad.

Men efter att polisen stoppat honom visade det sig att han var allt annat än nykter. Kontrollen visade att mannen hade 1,8 promille alkohol i kroppen.

Mannen erkände sitt brott och har på egen hand sökt sig till beroende vård. Men det här är tredje gången som mannen döms för grovt rattfylleri, och tingsrätten ser ingen annan möjlighet än att döma mannen till fängelse. Domen landade på två månader i fängelse.
TV-klipp och nyheter

Förslaget – herrgård ska bli korttidsboende
VÅRD 2023-10-04 KL. 08:10

Förslaget – herrgård ska bli korttidsboende

Frågan är om detaljplanen tillåter ägarnas nya idé

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | NYHETER 2023-10-04 KL. 12:45
Utdragen strid om återvinning i Särö
Premium | VÅRD 2023-10-04 KL. 11:00
Sprututbytet läggs ner i Kungsbacka

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Arvidssons i Fjärås firar 60 år

Arvidssons i Fjärås firar 60 år

Det började med ett egenbyggt växthus på 800 kvadratmeter. Nu handlar det om betydligt större ytor för Arvidssons i Fjärås där krukväxter drivs upp året runt. – Nej, jag har inte tröttnat på blommor, det är alltid lockande att plocka hem några. Azalea är en favorit, säger grundaren Arne Arvidsson.