NYHETER 2023-05-31 KL. 19:00

Man döms - delade ut knytnävsslag efter krock

Av Ronny Karlsson

Först körde mannen in i framförvarande bil. Därefter gick han ur bilen och misshandlade sin medtrafikant. Nu döms han till samhällstjänst för misshandel, men frias för anklagelserna om trafikbrott.

Man döms - delade ut knytnävsslag efter krock
En man döms efter att ha slagit en medtrafikant efter en kollision. Arkivbild: Norra Halland

TV-klipp och nyheter

Olyckan inträffade i december i fjol på Gällingevägen. Den dömde mannen låg bakom en annan bil, som skulle göra en vänstersväng. Det hela ledde till en kollision, men det slutade inte där.

I stället gick mannen ur sin bil, gick fram till bilen han kört på och delade ut ett knytnävsslag mot den föraren. Slaget träffade medtrafikanten i ansiktet och orsakade smärta och rodnad.

Under rättegången erkände mannen, som bor i Kungsbacka kommun och är i 35-årsåldern, att han delat ut ett slag men menade att han inte var skyldig till krocken.

Tingsrätten bedömer att även om mannen hävdar att han hållit avstånd, så har olyckan skett och det pekar på att mannen brustit i uppmärksamhet i samband med krocken. Han ska dock inte ha kört för nära framförvarande bil och frias därför när det gäller brott mot trafikförordningen.

Mannen döms därför till villkorlig dom och samhällstjänst i 75 timmar.

Man nämner i domen att misshandel är ett brott där fängelse bör övervägas i första hand. Men här handlar det om en man som inte varit tidigare dömd för brott som påverkar påföljden, och han lever under ordnade förhållanden. Därför slipper han ett fängelsestraff.
TV-klipp och nyheter

Förslaget – herrgård ska bli korttidsboende
VÅRD 2023-10-04 KL. 08:10
Premium

Förslaget – herrgård ska bli korttidsboende

Frågan är om detaljplanen tillåter ägarnas nya idé

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | NYHETER 2023-10-04 KL. 12:45
Utdragen strid om återvinning i Särö
Premium | VÅRD 2023-10-04 KL. 11:00
Sprututbytet läggs ner i Kungsbacka

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Arvidssons i Fjärås firar 60 år

Arvidssons i Fjärås firar 60 år

Det började med ett egenbyggt växthus på 800 kvadratmeter. Nu handlar det om betydligt större ytor för Arvidssons i Fjärås där krukväxter drivs upp året runt. – Nej, jag har inte tröttnat på blommor, det är alltid lockande att plocka hem några. Azalea är en favorit, säger grundaren Arne Arvidsson.