Malin Aronsson blir ny kommundirektör i Kungsbacka. Hon tillträder tjänsten den 1 oktober.
Hon kommer närmast från en motsvarande roll i Gislaveds kommun. Med sig har hon 24 års erfarenhet av att vara chef inom kommunal och statlig regi bland annat i Borås. Under 2018 blev hon korad till Årets offentliga ledare.
Hans Forsberg (M), kommunstyrelsens ordförande är nöjd, med att anställa Malin Aronsson.
– Hon är rätt person att ta Kungsbacka in i framtiden.
Malin Aronsson själv är glad och stolt över att få axla rollen som kommundirektör i Kungsbacka kommun.
– Det är en kommun med en jättespännande utveckling, med en stark tillväxt och goda förutsättningar.
– Något som präglar mig mycket är att jag vill jobba tillsammans. Jag är övertygad om att det är lösningen på de utmaningar offentlig sektor står inför.
Hon har också erfarenhet av att arbeta med så kallad tillitsbaserad styrning, vilket bland annat innebär en stor tilltro till den kunskap och idéer som finns hos dem som arbetar i verksamheten.
Söktrycket var stort, enligt Ulrika Landergren (L), som deltagit i rekryteringsarbetet.
– Det är roligt att Kungsbacka är en spännande kommun att arbeta i, säger hon.
Rekryteringsföretaget Tarasso presenterade sex kandidater för kommunstyrelsens arbetsutskott, och man valde att gå vidare med två slutkandidater.
– Malin Aronsson är den som lämpar sig bäst, det är vi alla överens om. Inte minst eftersom hon har goda förutsättningar att hjälpa till med utvecklingen av näringslivsarbetet, säger Ulrika Landergren.
Malin Aronsson bor med sin familj i Borås och kommer att pendla därifrån.
Nuvarande kommundirektör Ann-Charlotte Järnström slutar den 31 augusti. Under september träder biträdande kommundirektör Mariana Vikström in i hennes ställe.
Hanhalsbon har skapat en föreläsning om vägen tillbaka
✔ Dissen mot rivalen ✔ Sommarbandyskolan ✔ Värvningen de missade
IVO har granskat händelsen
Den 2 maj 1945 insåg tre unga tyska flygare att kriget var förlorat. De hade ingen lust att kapitulera i Norge utan nödlandade på isen på Torne träsk. Planet sjönk senare till botten, men 1986 fick en brokig samling äventyrare för sig att det skulle bärgas. Pensionerade polisen och hembygdsforskaren Sune Börjesson berättar här den spännande historien om hur Kungsbacka blev centrum för expeditionen.