NYHETER 2023-03-07 KL. 06:20

Lugn trafiknatt – men många busslinjer ställs in

Av Ronny Karlsson

Det har varit en lugn natt på vägarna i Kungsbacka, trots snö och blåst. Men snöfallet beräknas fortsätta under hela dagen och nu gäller en orange varning från SMHI. En hel del bussar är inställda under förmiddagen.

Lugn trafiknatt – men många busslinjer ställs in
Än så länge flyter trafiken på E6 utan olyckor, men bilister uppmanas att ta det lugnt i morgontrafiken. Foto: Ronny Karlsson.

TV-klipp och nyheter
Under natten till tisdag började det att snöa en hel del i de norra delarna av Halland. Vid 05.30 var plogbilarna i full gång med de största vägarna, men det var riktigt halt. Det var också svårt att se vägrenen och blåsten gjorde att sikten blev begränsad.
Men än så länge verkar trafikanterna ha anpassat sig bra till vädret. Inga olyckor har rapporterats in.
- Det har varit lugnt hittills, vi har ingenting i Kungsbacka, meddelade polisen presstalesman Hans-Jörgen Ostler under tisdagsmorgonen
Men snön ska falla under hela tisdagen och med start 06.00 gäller en orange vädervarning för Kungsbacka. Dessutom blir det minusgrader, vilket innebär att snön blir kvar på marken.
"Under tisdagen och onsdagen tidvis kraftigt snöfall i kombination med blåsigt väder, vilket bland annat kan leda till trafikstörningar och elavbrott", skriver SMHi i sin prognos.
Under morgonen meddelade Västtrafik att en rad busslinjer ställs in fram till 12:00 på grund av vädret.
"Linje 730, 731, 732, 733, 740, 741, 743, 745, 745, 746 och 748 är inställda. Orsaken är halka", skriver man på sin hemsida.
- Det är bolagen som kör som bedömer att det inte är säkert, det är snön och halken som ligger bakom. Preliminärt börjar bussarna att rulla igen vid 12.00, det hänger på hur mycket snöröjningen hinner med, säger Ivan Farmelin på Västtrafiks störningsjour.
Även skolbussarna i Kungsbacka ställs in under tisdagsmorgonen.
Skolskjutsen i både Kungsbacka och Varberg ställs nu in. Det rapporterar SVT Halland.
Hallandstrafiken meddelar att alla busstrafik i Halland har ställts in på grund av vädret.
– Det går inte att köra säkert, det är för halt. Vi har ingen backup-plan. säger Hallandstrafikens informationschef Peter Gyllander.
Under måndagen beslutades att ställa in bland annat flera tågturer mellan Varberg och Borås in i förebygggande syfte. Även tåg mellan Göteborg och Lidköping är inställda och ska ersättas med bussar.
Det snöade ganska intensivt strax söder om Kungsbacka, där den här bilden är tagen. Foto: Ronny Karlsson.


Nya regler ska styra politikers besök på skolor
NYHETER 2024-02-28 KL. 16:00
Premium

Nya regler ska styra politikers besök på skolor

Fler tillfällen ges för partier i Kungsbacka

TV-klipp och nyheter

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Stor ökning – allt fler brottsoffer söker hjälp

Stor ökning – allt fler brottsoffer söker hjälp

Antalet personer som vänder sig till Brottsofferjouren i Kungsbacka har ökat med över 50 procent. Det är främst via polisen som kontakten förmedlas. Enligt Ulla Johansson, ordförande i Brottsofferjouren Kungsbacka, och Kungsbackas kommunpolis Jenny Sjöström är det viktigt att utsatta erbjuds stöd. – Det minimerar risken för att man utsätts igen, säger Ulla Johansson.