NYHETER 2023-03-07 KL. 06:20

Lugn trafiknatt – men många busslinjer ställs in

Av Ronny Karlsson

Det har varit en lugn natt på vägarna i Kungsbacka, trots snö och blåst. Men snöfallet beräknas fortsätta under hela dagen och nu gäller en orange varning från SMHI. En hel del bussar är inställda under förmiddagen.

Lugn trafiknatt – men många busslinjer ställs in
Än så länge flyter trafiken på E6 utan olyckor, men bilister uppmanas att ta det lugnt i morgontrafiken. Foto: Ronny Karlsson.
Under natten till tisdag började det att snöa en hel del i de norra delarna av Halland. Vid 05.30 var plogbilarna i full gång med de största vägarna, men det var riktigt halt. Det var också svårt att se vägrenen och blåsten gjorde att sikten blev begränsad.
Men än så länge verkar trafikanterna ha anpassat sig bra till vädret. Inga olyckor har rapporterats in.
- Det har varit lugnt hittills, vi har ingenting i Kungsbacka, meddelade polisen presstalesman Hans-Jörgen Ostler under tisdagsmorgonen
Men snön ska falla under hela tisdagen och med start 06.00 gäller en orange vädervarning för Kungsbacka. Dessutom blir det minusgrader, vilket innebär att snön blir kvar på marken.
"Under tisdagen och onsdagen tidvis kraftigt snöfall i kombination med blåsigt väder, vilket bland annat kan leda till trafikstörningar och elavbrott", skriver SMHi i sin prognos.
Under morgonen meddelade Västtrafik att en rad busslinjer ställs in fram till 12:00 på grund av vädret.
"Linje 730, 731, 732, 733, 740, 741, 743, 745, 745, 746 och 748 är inställda. Orsaken är halka", skriver man på sin hemsida.
- Det är bolagen som kör som bedömer att det inte är säkert, det är snön och halken som ligger bakom. Preliminärt börjar bussarna att rulla igen vid 12.00, det hänger på hur mycket snöröjningen hinner med, säger Ivan Farmelin på Västtrafiks störningsjour.
Även skolbussarna i Kungsbacka ställs in under tisdagsmorgonen.
Skolskjutsen i både Kungsbacka och Varberg ställs nu in. Det rapporterar SVT Halland.
Hallandstrafiken meddelar att alla busstrafik i Halland har ställts in på grund av vädret.
– Det går inte att köra säkert, det är för halt. Vi har ingen backup-plan. säger Hallandstrafikens informationschef Peter Gyllander.
Under måndagen beslutades att ställa in bland annat flera tågturer mellan Varberg och Borås in i förebygggande syfte. Även tåg mellan Göteborg och Lidköping är inställda och ska ersättas med bussar.
Det snöade ganska intensivt strax söder om Kungsbacka, där den här bilden är tagen. Foto: Ronny Karlsson.SENASTE TV-NYHETERNA

Fängelse väntar efter knivhot på krogen
NYHETER 2023-03-29 KL. 07:04
Premium

Fängelse väntar efter knivhot på krogen

Sofia uppfyller drömmen om en rockabillysalong
FAMILJ 2023-03-28 KL. 20:45
Premium

Sofia uppfyller drömmen om en rockabillysalong

Konflikt om kamera –
VÅRD 2023-03-28 KL. 19:00
Premium

Konflikt om kamera – "vill att mamma mår bra"

Inför avgörandet – värvar från rivalen
HANDBOLL 2023-03-28 KL. 16:22

Inför avgörandet – värvar från rivalen

Bra betyg till förskolor – föräldrarna nöjda
NYHETER 2023-03-28 KL. 14:45

Bra betyg till förskolor – föräldrarna nöjda

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Hunden Sigge trivs med att vara hemma igen

Hunden Sigge trivs med att vara hemma igen

Ettårige schäfern Sigge sprang iväg i samband med en trafikolycka i januari. Medan matte Johanna Almtén låg på sjukhus drog ett stort sökpådrag igång. Sigge observerades flera gånger under det ett och ett halv dygnet han var borta, men det var först när han såg Johanna som han vågade sig fram. – Det går inte att beskriva hur underbart det kändes.