NYHETER 2023-05-16 KL. 10:30

Lokala profilen Sven Fritzson har avlidit

Av Kristian Alm

Centerveteranen Sven Fritzson från Tölö har avlidit efter en kort tids sjukdom. Han blev 83 år.

Lokala profilen Sven Fritzson har avlidit
Sven Fritzson, Tölö, har avlidit 83 år gammal.

TV-klipp och nyheter

Han fick en tuff start i livet då hans far gick bort när Sven var 15 år. Sven, hans bror Rune och deras mamma hjälptes åt att driva gården tillsammans med Svens farbröder. Kort därefter drabbades Sven av polio.
– När jag var som sämst var jag helt förlamad från midjan och ner. Jag inser att jag haft en väldig tur som inte fick några men, berättade Sven i en intervju inför sin 80-årsdag.

Han började jobba på cementfabrik, men studerade samtidigt fem kvällar i veckan för att bli ingenjör. Han fick så småningom jobb på en transportanläggningsföretag i Härryda och där blev han kvar till pensionen.

Politiken har alltid varit viktig. Som liten var han aktiv i 4H och hade hjärtat hos Centerpartiet. Sedan 1969 hade han politiska uppdrag då han tog plats i hälsovårdsnämnden i Kungsbacka efter kommunsammanslagningarna. Därefter var det uppdrag i fullmäktige, kommunstyrelsen, länsstyrelsen, och landstinget och som lokal ordförande i Centerpartiet i Kungsbacka i 34 år.

Sven Fritzson var även engagerad i många olika föreningar och företag och även i styrelsen för Norra Halland. Han var under många år ordförande i Norra Hallands styrelse. Han tog stor del i arbetet, och var med om att förändra tidningen till det moderna företaget det är idag.
TV-klipp och nyheter

Nästan alla busslinjer inställda
TRAFIK 2023-11-29 KL. 19:57
Premium

Nästan alla busslinjer inställda

OBK-spelarna blir proffs – i alla fall på pappret
FOTBOLL 2023-11-29 KL. 18:00
Premium

OBK-spelarna blir proffs – i alla fall på pappret

Sportchefen om den nya ekonomiska verkligheten

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | BANDY 2023-11-30 KL. 18:00
En bandymånad som kan avgöra allt

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Man våldsam och hotfull på krog

Man våldsam och hotfull på krog

Det ska ha uppstått ett bråk på en krog i centrala Kungsbacka på lördagskvällen. En man omhändertogs av polisen misstänkt för våld och hot mot tjänsteman.