NYHETER 2022-09-12 KL. 13:06

Lokala partier tar varandras röster

Av Christina Wagner


MP, V och KB har kvar sina mandat i kommunfullmäktige. Bildandet av Framtidspartiet påverkar Kungsbackabornas resultat, menar Roger Larsson (KB), men Framtidspartiet tar sig inte in i kommunfullmäktige.

Lokala partier tar varandras röster
Roger Larsson (KB). Arkivfoto: Christina Wagner

TV-klipp och nyheter

I det preliminära valresultatet för kommunen tappar MP och V röster, båda partierna landar på 3,2 procent och två mandat i kommunfullmäktige. KB ligger också kvar på två mandat efter en liten ökning till 3,7 procent.
– Vi har inte fått resultatet fullt ut, bredden och höjden på det vet vi inte riktigt. Jag personligen kan ju inte släppa tanken att de som lämnade oss och bildade ett nytt parti har tagit röster ifrån oss. Men det är fantastiskt glädjande att våra väljare varit kvar och att vi har en liten marginell ökning. Partiet kan leva vidare med två mandat, om resultatet står sig är det otroligt glädjande och visar också att vi är rätt ute, säger Roger Larsson (KB).
Agnetha Ernegårds Framtidspartiet lyckades däremot inte ta sig till kommunfullmäktige.
– Vi har kämpat på bra, vi har inte haft partistöd och gått in med egna pengar. Vi gjorde ett bra försök ändå med små medel men det har varit svårt, vi har inte blivit intervjuade på samma sätt i tidningarna och inte fått samma uppmärksamhet. Det är svårare för mindre partier som inte sitter i KF, konstaterar hon.
Det var partiets första försök, men troligen inte det sista. Agnetha Ernegård lämnar nu rollen som politisk vilde i kommunfullmäktige, men däremot inte politiken.
– Vi har möte imorgon kväll. Som jag ser det i dagsläget så jag har två olika idéer om att utveckla partiet. Mer säger jag inte idag, men det är lite spännande. Jag tycker om att utmana och att engagera mig så det slutar jag inte med, säger hon.


TV-klipp och nyheter

Klik venligst
Tore fortsatt fast i hemmet – kan tvingas flytta
NYHETER 2023-09-22 KL. 11:55
Premium

Tore fortsatt fast i hemmet – kan tvingas flytta

88-åringen nekas bostadsanpassning

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | KULTUR & NÖJE 2023-09-23 KL. 12:00
Ny fotoutställning om livet
Premium | HANDBOLL 2023-09-22 KL. 21:59
En högkaratig målvaktsmatch
Premium | NYHETER 2023-09-22 KL. 19:46
Eksta får årets planetskötarpris

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Här är årets vinnare av arkitekturpriset

Här är årets vinnare av arkitekturpriset

Tusen invånares röster har avgjort vilka byggnader som får årets arkitekturpris från Bygg- och miljöförvaltningen. Vinnarna korades på Tullens innergård under strålande sol och högtidliga former under lördagen.