NYHETER 2021-10-08 KL. 19:00

Lill Lindfors gästar Kungsbacka på sista turnén

Sedan början på 60-talet har Lill Lindfors åkt land och rike runt för att uppträda. Under hösten gör hon sin sista stora turné och den 20 oktober uppträder hon på Kungsbacka teater.

– Jag har goda minnen från Kungsbacka, säger Lill Lindfors.

Lill Lindfors gästar Kungsbacka på sista turnén
Lill Lindfors kommer till Kungsbacka teater 20 oktober.Lill Lindfors gjorde sin scendebut 1961 och har sedan dess bjudit svenska folket på underhållning i olika former. Men om man är 81 år gammal och varit artist i 60 år, vad det är som driver Lill Lindfors till att ge sig ut på ännu en Sverigeturné?

– Det är en väldigt bra fråga och en fråga som jag ställer mig själv också. Jag känner en stor glädje och livfullhet inför att möta publiken igen, men givetvis finns det en baksida också.

Hon berättar att turnélivet inte alltid är så glamoröst. En stor del av tiden går åt till att packa, resa och andra förberedelser.

– Dagarna blir väldigt inrutade och det är många saker som måste tajmas. Det är svårt att hitta tid för sin dagliga promenad eller träningspass som man behöver för att kunna vara pigg när man väl går upp på scen. Jag hoppas att jag kan leverera, trots att turnén är intensiv.

Turnén inleds den 10 oktober i Sundsvall och går i mål en månad senare på Rival i Stockholm. Däremellan ska ytterligare 16 städer besökas.

Vad tror du det är som gör att folk fortfarande vill gå och se dig efter 60 år i rampljuset?

– Jag har jobbat brett och inte boxat in mig själv i en enskild genre utan har gjort musik, teater och revynummer för att hela tiden försöka förnya mig. Sedan försöker jag få folk att skratta och bjuda på mig själv och det uppskattatar de flesta.

Under pandemin har Lill Lindfors legat väldigt lågt och försiktigheten som tvingats vidtas har haft negativ inverkan på hennes kreativa sida.

– Jag upplever det som att försiktigheten har lagt något slags filter på hjärnan. Därför känns det otroligt kul att få bli skapande igen i och med den här turnén. Genom åren har jag samlat på mig otroligt mycket material. Det har varit svårt att välja ut vad som ska vara med i föreställningarna och inte.

Sista turnén

Sverigeturnén blir Lill Lindfors sista stora turné. Men spelningarna hon skulle gjort under 2020 har inte ställts in utan skjutits upp. Det innebär att det blir en hel del jobb även nästa år.

– Jag kommer trappa ner lite så det här blir den sista intensiva turnén jag gör. Men jag är bokad en hel del även 2022 så håller jag mig bara frisk har jag jobb så det räcker och blir över även efter denna turné.

Den 20 oktober kliver Lill Lindfors upp på Kungsbacka teaters scen. Det blir ingen ”vanlig” konsert med 10 låtar, utan snarare en föreställning med ”Lindforsk blandning” som hon själv uttrycker det.

– Folk som har sett mig innan kommer att känna igen sig. Jag pratar ganska mycket, gör lite sketcher och försöker få folk att skratta. Det musikaliska blir både specialskrivna låtar och låtar som folk känner igen.

Slutsålt i Kungsbacka

Biljetterna till spelningen i Kungsbacka sålde slut på några få timmar och Lindfors ser fram emot att komma tillbaka till staden.

– Vi har spelat där ett par gånger tidigare och det har varit väldigt lyckat. Jag gläds oerhört över att komma tillbaka till Kungsbacka.

FOTBOLL 2021-10-20 KL. 10:30

När lilla Onsala intog den största scenen

NH följde OBK inifrån

När lilla Onsala intog den största scenen
Ingen hävning av Kolla-avtalet
NYHETER 2021-10-20 KL. 19:24

Ingen hävning av Kolla-avtalet

Men avtalet med Vardaga ska inte förlängas

Undersköterska – ett  yrke med många möjligheter
VÅRD 2021-10-20 KL. 10:32

Undersköterska – ett yrke med många möjligheter

Kaparen tillbaka i finrummet
SPORT 2021-10-19 KL. 22:00

Kaparen tillbaka i finrummet

Så är det att köra Mercedes nya lyxbil
NYHETER 2021-10-19 KL. 20:00

Så är det att köra Mercedes nya lyxbil

Mercedes-Benz satsar på miljö och körglädje med EQC 400

Rolfö om OS-mardrömmen:
FOTBOLL 2021-10-19 KL. 19:00

Rolfö om OS-mardrömmen: "Sista matchen jag skulle titta på"

Stjärnan om första tiden i sin nya klubb och besvikelsen efter OS

Gata i Kullavik på topplistan
NYHETER 2021-10-19 KL. 17:00

Gata i Kullavik på topplistan

Tennishall fick bygglov - trots protester
NYHETER 2021-10-19 KL. 15:11

Tennishall fick bygglov - trots protester

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Nystartade företaget med smaker från Damaskus

Nystartade företaget med smaker från Damaskus

Smaken av Damaskus, så heter det nystartade företaget som ryms i en lägenhet i Kungsbacka. – Det var våra vänner som tyckte vi skulle sätta igång, säger Yahya Salam.