NYHETER 2023-05-19 KL. 14:00

Kungsbackabor åtalas för grova narkotikabrott

Av Ronny Karlsson

Två kungsbackabor finns med i den stora narkotikahärva med internationella kopplingar som avslöjats. Nu väntar åtal för synnerligen grovt narkotikabrott.

Kungsbackabor åtalas för grova narkotikabrott
Två kungsbackabor åtalas för synnerligen grovt narkotikabrott. Arkivbild: Norra Halland

TV-klipp och nyheter

Totalt är det sju personer som åtalas för synnerligen grovt narkotikabrott, och två personer åtalas för medhjälpt till synnerligen grovt narkotikabrott.

Det var i början av oktober som två personer greps när de transporterade in narkotika i Sverige via Göteborgs hamn. Sedan dess har de två och ytterligare fem personer som greps varit häktade. Två av dem var anställda av det rederi som trafikerar sträckan där narkotikatransporten utfördes.

– Skälet till att jag åtalar för synnerligen grov narkotikasmuggling är att det handlar om stora mängder narkotika, 39 kg amfetamin och 13 kg hasch. Dessutom är det en försvårande omständighet att man haft möjligheten att undgå tullfiltret helt eftersom man haft anställda på färjan som transporterat narkotikan, säger kammaråklagare Marie Andersson i ett pressmeddelande.

En av dem som åtalas för medhjälp är kvinna. Övriga är män och alla är mellan 20 och 28 år. De båda kungsbackaborna är i 20-årsåldern och riskerar nu att få långa fängelsetraff om de döms för brottet.

Enligt åtalet har fyra av de åtalade åkt till länder i Västeuropa där de skaffat narkotikan och sedan kört den till Tyskland där de mött upp en av de misstänkta med anställning vid färjan. Den personen har sedan transporterat narkotikan vidare in i Sverige.

– Jag menar att det här är ett led i verksamhet som utövats i organiserad form där det bedrivits en omfattande handel med narkotika, säger Marie Andersson.


TV-klipp och nyheter

Sprututbytet läggs ner i Kungsbacka
VÅRD 2023-10-04 KL. 11:00
Premium

Sprututbytet läggs ner i Kungsbacka

Förslaget – herrgård ska bli korttidsboende
VÅRD 2023-10-04 KL. 08:10
Premium

Förslaget – herrgård ska bli korttidsboende

Frågan är om detaljplanen tillåter ägarnas nya idé

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | NYHETER 2023-10-04 KL. 12:45
Utdragen strid om återvinning i Särö
Premium | VÅRD 2023-10-04 KL. 11:00
Sprututbytet läggs ner i Kungsbacka

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Arvidssons i Fjärås firar 60 år

Arvidssons i Fjärås firar 60 år

Det började med ett egenbyggt växthus på 800 kvadratmeter. Nu handlar det om betydligt större ytor för Arvidssons i Fjärås där krukväxter drivs upp året runt. – Nej, jag har inte tröttnat på blommor, det är alltid lockande att plocka hem några. Azalea är en favorit, säger grundaren Arne Arvidsson.