NYHETER 2023-05-08 KL. 11:45

Kriskommission för vården krävs av SD

Av Christina Wagner

Personalsituationen i den kommunala vården är så allvarlig att Sverigedemokraterna vill få till en kriskommission för att rätta till bristerna.

Kriskommission för vården krävs av SD
Arkivfoto: Norra Halland

TV-klipp och nyheter

I ett initiativ till Vård- och omsorgsnämnden skriver partiet att deras medlemmar som jobbar inom vård och omsorg hör av sig om att fackförbundets krafter att nå fram inte räcker till för att avhjälpa personalbristen och arbetssituationen inom vård och omsorg.
Partiet menar att det behövs helt andra grepp och åtgärder till förändring på väl kända problem inom vård och omsorg, därför vill SD att nämnden tillsätter en kriskommission som ska presentera förslag innan året slut för att komma tillrätta med bristerna både på kort och lång sikt.
Vidare skriver SD att personalbristen inom äldreomsorgen både är akut och kommer att förvärras i och med att antalet äldre med vårdbehov förväntas öka markant. "Det blir en ond spiral när ständiga larmrapporter från anställda, omsorgstagare och anhöriga angående missförhållanden ständigt återkommer samtidigt som allt färre vill utbilda sig inom vård och omsorg på grund av dess dåliga rykte."
Per Hoel (SD), ledamot i nämnden för vård- och omsorg, står bakom initiativet tillsammans med partikollegorna Linn Lygner och Tommy Bech. Frågan ska lyftas på Vård- och omsorgsnämndens möte den 17 maj, än så länge har inget annat parti hört av sig om hur de finner förslaget.


Vad händer om det inte bifalles?
– Den här frågan ger vi oss aldrig i. Som det står i initiativärendet, den framtid som väntar måste förberedas.Glenn gillar när det inte blir som han tänkt sig
KULTUR & NÖJE 2024-02-28 KL. 17:00
Premium

Glenn gillar när det inte blir som han tänkt sig

Här ser du Kungsbackakonstnärens verk

TV-klipp och nyheter

Nya regler ska styra politikers besök på skolor
NYHETER 2024-02-28 KL. 16:00
Premium

Nya regler ska styra politikers besök på skolor

Fler tillfällen ges för partier i Kungsbacka

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Stor ökning – allt fler brottsoffer söker hjälp

Stor ökning – allt fler brottsoffer söker hjälp

Antalet personer som vänder sig till Brottsofferjouren i Kungsbacka har ökat med över 50 procent. Det är främst via polisen som kontakten förmedlas. Enligt Ulla Johansson, ordförande i Brottsofferjouren Kungsbacka, och Kungsbackas kommunpolis Jenny Sjöström är det viktigt att utsatta erbjuds stöd. – Det minimerar risken för att man utsätts igen, säger Ulla Johansson.