NYHETER 2023-05-29 KL. 18:00

Konstnärer ställer ut vid Tjolöholm i sommar

Av Ronny Karlsson

Det blir en hel del konst vid Tjolöholms slott i sommar. I Galleri Loftet ska fem stycken kvinnliga konstnärer ställa ut med start 29 juni.

Konstnärer ställer ut vid Tjolöholm i sommar
Josefin Andersson får sällskap av fyra andra konstnärer i sommar. Foto: Pressbild.

TV-klipp och nyheter

Josefin Andersson startade galleriet 2021, och nu är det klart med fyra konstnärer som ställer ut där tillsammans med henne under sommaren. Galleri Loftet ligger på en egen våning ovanför slottsbutiken och utställarna är Amanda Egnell, Agneta Gynning, Emma Lindström och Elisabeth Lindeblad.

- Att skapa plats för ett galleri på Tjolöholm kändes självklart redan 2021, då platsen är något helt utöver det vanliga. Hela slottsområdet tilltalar mig. Slottsträdgården ligger extra nära mitt hjärta, vilket också ofta syns i mina verk, berättar Andersson, som också håller i sommarens yoga med frukost i slottsträdgården.

Gästande konstnären från förra året Amanda Egnell, syns på Loftet även i sommar. Nytt för i år är verk av erkända skulptören Agneta Gynning, Limhamn, som skapar i såväl handblåst glas, som i brons och onyx.

- Det blir en spännande blandning av lokal och nationell konst. Att det är energistarka kvinnor bakom alla verk, vilket går hand i hand med Blanche Dicksons betydelse för hela området, säger Andersson.

Tjolöholms vd Patrik Olderius ser satsningen som viktig för helheten på det populära besöksmålet.

– Ett galleri på Tjolöholm är i linje med att utveckla Tjolöholm till ett besöksmål för en bredare publik och att skapa mer att göra när man väl är här, säger han.

Vernissage blir det 29 juni och sedan har galleriet öppet dagligen fram till 3 augusti.


TV-klipp och nyheter

Förslaget – herrgård ska bli korttidsboende
VÅRD 2023-10-04 KL. 08:10
Premium

Förslaget – herrgård ska bli korttidsboende

Frågan är om detaljplanen tillåter ägarnas nya idé

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | NYHETER 2023-10-04 KL. 12:45
Utdragen strid om återvinning i Särö
Premium | VÅRD 2023-10-04 KL. 11:00
Sprututbytet läggs ner i Kungsbacka

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Arvidssons i Fjärås firar 60 år

Arvidssons i Fjärås firar 60 år

Det började med ett egenbyggt växthus på 800 kvadratmeter. Nu handlar det om betydligt större ytor för Arvidssons i Fjärås där krukväxter drivs upp året runt. – Nej, jag har inte tröttnat på blommor, det är alltid lockande att plocka hem några. Azalea är en favorit, säger grundaren Arne Arvidsson.