NYHETER 2023-01-10 KL. 13:00

Kommunen bjöd på fotografering

Av Anton Lorentzson

Under tisdagen kan invånarna i Kungsbacka kommun få en gratis CV-bild. Kommunen erbjuder nämligen en professionell fotografering och tips och råd för att underlätta jobbsökande till de som vill ta ett nytt karriärsteg eller komma in på arbetsmarknaden.

Kommunen bjöd på fotografering
Sofie Pettersson, kommunikatör, och Sandra Lindqvist, verksamhetsutvecklare, höll i fotograferingen. Foto: Anton Lorentzson

TV-klipp och nyheter

I stadshusets foajé knäpptes det kort för fulla muggar på tisdagsmorgonen. En fotograferingsstudio stod uppställd i hörnet och jobbsökande invånare fick nya CV-bilder. Kommunen erbjöd nämligen en professionell fotografering för folk som ville ha nya bilder till sitt CV eller sin LinkedIn.
– Det är ju ett nytt år med nya möjligheter. Man har suttit hemma under julen och funderat och många kanske är sugna på att söka nytt jobb, eller att komma in på arbetsmarknaden. Så vi undrade hur vi kunde underlätta för de jobbsökande och kom på den här idén. En gratis professionell fotografering, där man kan komma in under dagen och ta sitt foto, säger Sandra Lindqvist, verksamhetsutvecklare på kommunen.

Strax efter klockan 09 hade 20 personer tagit sina bilder. 60 stycken är anmälda under dagen.
– Tanken var att ha ute annonseringen för fotografierna i två veckor, men vi stoppade efter 24 timmar eftersom det blev fullbokat. Så nu har vi öppnat upp för drop in också. Det togs emot väldigt, väldigt väl vilket är kul, säger Sandra Lindqvist.

På plats var också kommunens rekryteringscenter. Efter tagen bild kunde man samtala med dem angående rekryteringsprocesser.
– De kan ge lite tips och råd om hur man skriver ett CV, vilka frågor som vanligtvis kommer upp under en intervju och så vidare. Förenkla för att ta nästa steg i karriären eller att komma in på arbetsmarknaden helt enkelt. Det kan vara ganska läskigt att söka jobb, så det är bra att de också är här och kan ge stöd, säger Sandra Lindqvist.


Sofia Olsson tycker att det är ett bra initiativ av kommunen. Foto: Anton Lorentzson


En av dem som tog sin bild var Sofia Olsson, som går den sista terminen på gymnasiet. Hon pluggar naturvetenskap och vill söka ett extrajobb utöver skolan.
– Jag tänkte använda fotot när jag söker jobb nu. Efter gymnasiet är tanken att jag ska jobba ett år och jag vill volontärarbeta och resa lite också. Så det här får bli den nya CV-bilden, säger hon.

Hon uppskattar möjligheten att få ett nytt foto och att kunna prata med rekryteringcentret.
– Jag tycker det är jättebra att höra vad de har att säga om vad som är viktigt när man söker jobb. Det gör det lite enklare att få input om man själv inte sökt jobb tidigare. Så det är jättebra att kunna prata med dem och ta sin bild, säger Sofia Olsson.

Eftermiddagspasset för fotograferingen håller på mellan klockan 15–18 på tisdagen.


En del av foajén i stadshuset omvandlades till en fotostudio. Foto: Anton Lorentzson
TV-klipp och nyheter

Fullträff för årets julmarknad i Kungsbacka
NYHETER 2023-12-03 KL. 18:23
Premium

Fullträff för årets julmarknad i Kungsbacka

"Man får både vinter- och julkänsla"

Gymnastik är en fantastisk lagidrott
SPORT 2023-12-03 KL. 10:45
Premium

Gymnastik är en fantastisk lagidrott

Stilenlig parad i vinterkyla
KULTUR & NÖJE 2023-12-02 KL. 16:40
Premium

Stilenlig parad i vinterkyla

Nytt försök med kritiserad belysning
NYHETER 2023-12-02 KL. 08:30
Premium

Nytt försök med kritiserad belysning

Grannar runt fotbollsplanen upprörda

FBK räddade poäng i sista sekunden
BANDY 2023-12-01 KL. 22:02
Premium

FBK räddade poäng i sista sekunden

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

NYHETER 2023-12-03 KL. 15:00
Veckans rosor
Premium | SPORT 2023-12-03 KL. 10:45
Gymnastik är en fantastisk lagidrott

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Man våldsam och hotfull på krog

Man våldsam och hotfull på krog

Det ska ha uppstått ett bråk på en krog i centrala Kungsbacka på lördagskvällen. En man omhändertogs av polisen misstänkt för våld och hot mot tjänsteman.