NYHETER 2023-02-06 KL. 20:41

Kommunen backar om indragen varm mat

Av John Skoglund

Under veckan fick personer med funktionsnedsättning brev hem om ett beslut att det inte skulle serveras varm lunchmat på den dagliga verksamheten. Nu backar kommunen efter protester och nämndordförande Tommy Rydfeldt (L) förordar diskussion mellan berörda parter innan ett nytt beslut ska tas.

Kommunen backar om indragen varm mat
Tommy Rydfeldt under frågestunden på Spiran i Kungsbacka kyrka. Foto: John Skoglund

TV-klipp och nyheter

När brevet damp ner hemma hos personerna med funktionsnedsättning och deras anhöriga i veckan blev det både huvudbry och frustration. De skulle ta med sig maten hemifrån och helst skulle den vara kall så det inte skulle krävas att det fanns mikrovågsugn.
Tommy Rydfeldt (L) träffade under måndagskvällen upprörda på Spiran vid Kungsbacka kyrka och först berättade han om planerna att kommunen skulle ha en större transparens och mer öppen dialog mellan alla parter.
– I denna frågan visar man det tydligt att det misslyckats där man inte har haft en dialog och därför har man tagit tillbaka det här ärendet och inleder en diskussion runt det. Vi måste bli bättre på dialog, säger Tommy Rydfeldt.

Nu ska det upp till diskussion och ett nytt beslut ska tas om hur det blir med varm lunch till de som är med i den dagliga verksamheten.
Finns det möjlighet att den varma lunchen ändå dras in?
– Det finns möjlighet att månen trillar ner imorgon också, svarar Tommy Rydfeldt. Han berättar att det inte funnits någon dialog om vilken mat som ska erbjudas innan beslutet kom.
– Alla ska få chansen att få säga vad de vill ha att äta. Jag har hört att det berör 59 personer, säger Tommy Rydfeldt.
Ska ni då erbjuda 59 olika alternativ?
– Exempelvis lagar Aranäsgymnasiet mat och det kanske är lösningen. Gymnasiet kommer och levererar rätterna och då finns det två eller tre rätter att välja mellan. Vill man inte det kan man ta med något från boendet, eller köpa något själv. Jag känner inte att frågan är så svår att lösa, man kan ta maten från Lindälv eller Aranäs.
När det gäller frysmaten som har så hårt kritiserats i andra delar av kommunen, kan inte även de få maten från Aranäs eller Lindälv tycker du?
– Det får du fråga Hravn Forsne, svarar Tommy Rydfeldt med ett skratt och påtalar att det är hans gebit.

TV-klipp och nyheter

Stor genomgång: Så är läget i ditt lag
FOTBOLL 2024-03-18 KL. 14:00
Premium

Stor genomgång: Så är läget i ditt lag

NH betygsätter klubbarnas truppbyggen inför säsongen

Stärkt samarbete för fyra spår genom Kungsbacka
TRAFIK 2024-03-18 KL. 06:58
Premium

Stärkt samarbete för fyra spår genom Kungsbacka

Kommunen vill få in projektet i nationella planen

Jubilaren Annika är alltid på språng
FAMILJ 2024-03-17 KL. 17:45
Premium

Jubilaren Annika är alltid på språng

Aupair-åren i Florida gav minnen för livet

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Stor ökning – allt fler brottsoffer söker hjälp

Stor ökning – allt fler brottsoffer söker hjälp

Antalet personer som vänder sig till Brottsofferjouren i Kungsbacka har ökat med över 50 procent. Det är främst via polisen som kontakten förmedlas. Enligt Ulla Johansson, ordförande i Brottsofferjouren Kungsbacka, och Kungsbackas kommunpolis Jenny Sjöström är det viktigt att utsatta erbjuds stöd. – Det minimerar risken för att man utsätts igen, säger Ulla Johansson.