NYHETER 2022-09-13 KL. 15:00

Kollaskolan firade 20-årsjubileum

Av Johanna Simonsson

Det blev tivoli på Kollaskolan under fredagen för att fira att skolan varit igång i 20 år.

Kollaskolan firade 20-årsjubileum
Alva Ragland, Signe Tyrberg, Wilma Ledstedt och Lilly-Joy Karlsson går alla i sexan och tyckte det var kul att fira skolan. Alva tyckte "last man standing" var roligast med Signe gillade popcornen. Apropå jubileumet blev Signe förvånad över att skolan funnits i 2o år medan Lilly-Joy trodde den funnits längre. Foto: Johanna Simonsson

Jubileumet firades med flera hopptorn, popcornmaskin, livemusik och lekar. Överallt sprang elever runt och kastade påsar i hål, gick på lina och försökte få ner bollar med vattensprutor.
Malin Johansson, en av skolans rektorer, är nöjd när hon står och blickar ut över eleverna som ihärdigt försöker hoppa över eller under röret som snurrar runt i aktiviteten "Last man standing".
– Vi jobbar mycket med värdegrundsarbete och här på Kollaskolan använder vi begreppet VGR: välmående ger resultat. Vi ser att elever som mår bra presterar bra. Nu när vi firade 20 år så ville vi göra något extra. Det ska kännas att man utvecklas både kunskapsmässigt och socialt i skolan.
Signe Tyrberg går i sexan och blev förvånad över att skolan funnits i 20 år.
– Vår lärare berättade för oss idag att hon också gått i skola här. Jag trodde skolan var yngre, men det är coolt att den funnits så länge.


Malin Johansson, en av rektorerna, och Mikael Almqvist, idrottslärare, övervakade och höll koll på tiden så alla elever fick köra lika länge. Foto: Johanna SimonssonTheodore Sohlman försökte spruta ner pingisbollen på motståndarens sida men det gick inte hela vägen. Foto: Johanna SimonssonSENASTE TV-NYHETERNA

Efter 57 år - bandet vill inte sluta spela rock
KULTUR & NÖJE 2022-09-25 KL. 15:30

Efter 57 år - bandet vill inte sluta spela rock

Historisk skördemarknad
NYHETER 2022-09-25 KL. 14:03

Historisk skördemarknad

Restauranger inställda på tuffare tider
NYHETER 2022-09-25 KL. 10:30

Restauranger inställda på tuffare tider

Chockstarten avgjorde derbyt
FOTBOLL 2022-09-24 KL. 18:40

Chockstarten avgjorde derbyt

Stopp för butiksplaner – Ramstedt letar vidare
NYHETER 2022-09-24 KL. 17:00

Stopp för butiksplaner – Ramstedt letar vidare

Fler nyheter