NYHETER 2022-06-23 KL. 08:12

Klassiska pizzerian lägger ner

Av Anton Lorentzson

Kungsbackas äldsta pizzeria Pizza-Boden stänger ner sin verksamhet den 1 september. Den nattliga verksamheten, öppet till 04 vissa dagar, har ansetts som störig av boende i huset.
– För att utveckla fastigheten behöver vi få det lite lugnare på nätterna, säger Monika Hamrin, fastighetsägare.

Klassiska pizzerian lägger ner
Efter en del klagomål på nattöppet och i dialog med fastighetsägaren så kommer Pizza-Boden stänga ner sin verksamhet den 1 september. Foto: Anton Lorentzson

Efter en sen utekväll kan hungern lätt smyga sig på. Många går då till Pizza-Boden, som har öppet till 04 på fredagar och lördagar, för att stilla hungern. Men från den 1 september går inte det längre. Pizza-Boden kommer nämligen stänga igen. De nattliga öppettiderna har ansetts störiga av de boende i lägenheterna runtomkring och en del klagomål har kommit in till fastighetsägaren.

– Vi vill utveckla gården och fastigheten för våra boende och för våra lokalhyresgäster. Då funkar det inte så bra med nattverksamhet där. För att utveckla fastigheten behöver vi få det lite lugnare, säger Monika Hamrin.

Klagomålen handlar mestadels om just störigheten mitt i natten på fredagar och lördagar. Efter dialog med hyresgäster och ägaren till pizzerian, kom man fram till att verksamheten kommer upphöra.

– Det här blir bäst för alla. Vi har haft en bra dialog med honom (pizzeria-ägaren) och han förstår ju dilemmat också. Det är inga konstigheter mellan oss, säger Hamrin och fortsätter:

– Vår policy är att alla ska vara nöjda. Vi för alltid en dialog med våra hyresgäster och det ska inte finnas några frågetecken när vi avslutar ett hyreskontrakt, det är viktigt för oss och det vill jag verkligen betona.

Kontraktet för Pizza-Boden går ut den 1 september och verksamheten läggs då ned. Vad eller vem som ska ta över lokalen vill Monika Hamrin inte säga, men det finns planer för lokalen.

– Det kommer bli något annat där, men vad det blir får vi avslöja lite senare.

Norra Halland har sökt Pizza-Bodens ägare, utan framgång.
SENASTE TV-NYHETERNA

Risk för ras – vägsträcka måste flyttas
NYHETER 2023-05-30 KL. 07:42
Premium

Risk för ras – vägsträcka måste flyttas

Sjönära villa mest uppmärksammad
KULTUR & NÖJE 2023-05-29 KL. 20:00
Premium

Sjönära villa mest uppmärksammad

Konstnärer ställer ut vid Tjolöholm i sommar
NYHETER 2023-05-29 KL. 18:00

Konstnärer ställer ut vid Tjolöholm i sommar

Sjuka träd ska fällas vid Stadshuset
NYHETER 2023-05-29 KL. 14:00

Sjuka träd ska fällas vid Stadshuset

Butikslokaler till salu i centrala Kungsbacka
NYHETER 2023-05-29 KL. 11:45
Premium

Butikslokaler till salu i centrala Kungsbacka

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Dyrare pendla till övriga Halland

Dyrare pendla till övriga Halland

Från i april gjorde Hallandstrafiken om zonsystemet kraftigt. Det innebar en förenkling och billigare resor för många hallänningar. Men för kungsbackabor som pendlar söderut kan det bli tusentals kronor dyrare varje år.