NYHETER 2023-09-14 KL. 15:33

Klartecken för studiebesök – inom en förvaltning

Av Ronny Karlsson

Oppositionsrådet Magdalena Sundqvist (S) reagerade starkt när hon inte fick göra studiebesök på egen hand i kommunens verksamhet. Nu får hon göra sina studiebesök i alla fall inom en förvaltning.

Klartecken för studiebesök – inom en förvaltning
Oppositionsrådet Magdalena Sundqvist (S).

TV-klipp och nyheter

Det var i slutet av maj som Norra Halland berättade att oppositionsrådet Magdalena Sundqvist nekades att göra studiebesök inom kommunala verksamheter utan sällskap från någon inom Alliansen. Beslutet skapade starka känslor hos flera personer, som menade att besöksstoppet var felaktigt.

Nu får Sundqvist komma ut inom verksamheter, men än så länge bara inom en förvaltning. Tommy Rydfeldt (L), ordförande för Individ- och familjeomsorg, har nämligen gett klartecken till Sundqvists studiebesök.

– Hans besked gjorde mig glatt positivt överraskad. Jag tycker att det är ett rakryggat sätt mot oss i oppositionen, säger Sundqvist.

Ett första studiebesök är redan inbokat, inom daglig verksamhet, och det lär bli fler besök på olika platser framöver. Men hur det blir inom de förvaltningar som har en ordförande från Moderaterna eller Centerpartiet vet hon inte. Beskedet senast var att det krävs sällskap vid studiebesöken.

– Vi tycker det är självklart att alla politiker ska komma ut, men skulle alla i fullmäktige göra det kan det bli rätt rörigt, sade kommunalrådet Lisa Andersson (M) i början av sommaren.

För Sundqvist är det viktigt att kunna göra de här besöken på egen hand. Hon menar att det borde vara en självklarhet.

– Jag tycker att det är en viktig pusselbit i mitt uppdrag. Jag vill komma ut utan att någon annan styr, det blir också en annan dialog då, menar hon.
TV-klipp och nyheter

Förslaget – herrgård ska bli korttidsboende
VÅRD 2023-10-04 KL. 08:10
Premium

Förslaget – herrgård ska bli korttidsboende

Frågan är om detaljplanen tillåter ägarnas nya idé

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | NYHETER 2023-10-04 KL. 12:45
Utdragen strid om återvinning i Särö
Premium | VÅRD 2023-10-04 KL. 11:00
Sprututbytet läggs ner i Kungsbacka

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Arvidssons i Fjärås firar 60 år

Arvidssons i Fjärås firar 60 år

Det började med ett egenbyggt växthus på 800 kvadratmeter. Nu handlar det om betydligt större ytor för Arvidssons i Fjärås där krukväxter drivs upp året runt. – Nej, jag har inte tröttnat på blommor, det är alltid lockande att plocka hem några. Azalea är en favorit, säger grundaren Arne Arvidsson.