NYHETER 2022-07-08 KL. 13:00

Intervjuer uppskattat sommarjobb

Av Christina Forlin

Under tre veckor tar sommarjobbande ungdomar reda på vad folk tycker om bland annat Kungsbacka torg och nattvandring. Projektet som började under pandemin har fått mersmak och fortsätter även i år.

Intervjuer uppskattat sommarjobb
Sommarjobbare. Emil Seldén, Anton André, Krister Mattsson, Olle Florén, Leo Thorbjörnsson, Melvin Wingskär, Leo Mellin, Ella Winsnes, Elvira Böhnke och Linnea Hellström-Pass jobbar veckan ut som kommunutvecklare i Kungsbacka. Foto: Christina Forlin

TV-klipp och nyheter

Det är Kungsbacka kommun som under en kortare period anställer ungdomarna, för att undersöka vad boende i Kungsbacka tycker om fyra olika ämnesområden.
De går alla första året på gymnasiet, och tycker att intervjua folk på stan är en bra erfarenhet att ha med sig.
– Vi har valt ut fyra områden som vi vill få in mer synpunkter om, säger Jacob Leuchovius, utvecklare på Kungsbacka kommun.
Det handlar om Kungsbacka torg, nattvandrare, stadsutveckling och ungas röst i kommunen, alla utvecklingsprojekt i kommunen.
De 11 sommaranställda kommunutvecklarna har delat upp sig i två grupper, och i slutet av varje dag samlas de för att sammanställa alla åsikter som kommit fram genom intervjuerna.
– Vi sorterar svaren och skriver ner dem på post-it lappar som vi sätter upp på väggen, säger Linnea Hellström Pass.
– Vi skriver också ner egna tankar och idéer.
Olle Florén berättar att de även parallellt arbetar med en rapport, och på fredag (läs idag) ska de redovisa för politiker och tjänstepersoner vad de kommit fram till.
– Uppåt 400 intervjuer hinner vi med, uppskattar Emil Seldén, en av sommarjobbarna.

Positiva reaktioner
Det är tredje året kommunen anställer ungdomar under några veckor på sommaren för att få in synpunkter från allmänheten.
– Det hela började under pandemin, när förvaltningar som brukar kunna erbjuda sommarjobb inte kunde det på grund av smittspridningsrisken, säger Jacob Leuchovius.
– De hörde av sig och undrar om vi hade något projekt, och då kom vi fram till att kommunutvecklare kunde vara något.
– Vi hade det i annan form för över tio år sedan, men vi gjorde om projektet till sommarjobb. Och nu är det så uppskattat av politiker och tjänstepersoner att vi genomför det även i år. Även allmänheten ser positivt på att vi vill ha en dialog med dem.TV-klipp och nyheter

Klik venligst
Tore fortsatt fast i hemmet – kan tvingas flytta
NYHETER 2023-09-22 KL. 11:55
Premium

Tore fortsatt fast i hemmet – kan tvingas flytta

88-åringen nekas bostadsanpassning

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | HANDBOLL 2023-09-22 KL. 21:59
En högkaratig målvaktsmatch
Premium | NYHETER 2023-09-22 KL. 19:46
Eksta får årets planetskötarpris

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Här är årets vinnare av arkitekturpriset

Här är årets vinnare av arkitekturpriset

Tusen invånares röster har avgjort vilka byggnader som får årets arkitekturpris från Bygg- och miljöförvaltningen. Vinnarna korades på Tullens innergård under strålande sol och högtidliga former under lördagen.