NYHETER 2021-09-20 KL. 20:00

Industrikänsla med varma sandiga toner

Stentrenden fortsätter men nyanserna går från gråa till mer sand och jord. Och den ruffiga industrimiljön letar sig in badrummen också.

Industrikänsla med varma sandiga tonerStora plattor är det senaste, även i små badrum. – Förr sa man små badrum mindre plattor, men det gäller inte längre, säger Emma Boysen, butikschef på Kakelhuset i Kungsbacka.

– Även i riktigt små utrymmen sätts upp stora plattor. Hon ser inga nackdelar med det, men generellt gäller att stora plattor kräver att ytorna under är riktigt plana.

– En fördel med stora plattor är att det blir få fogar att hålla rent, och fogarna som är mellan de stora plattorna ska vara tunna och inte framhållas alls.

Sten dominerar


Det gråa har fått ge vika för lite varmare toner, men fortfarande är det sten som dominerar på golv och väggar. Granitkeramik är materialet som många väljer och det kan fås i mängder av varianter som alla ska efterlikna naturlig sten som marmor, kalksten och skiffer.

– Det går att sätta på både på golv och vägg och håller förstås att duscha på. Det är lätt att städa av och kräver inget underhåll, säger Emma Boysen.

Gärna mörka toner


Det vita kaklet finns kvar för den som vill ha det, och går att blanda matt och blankt för att få det lite lekfullt, men brunt är mer trendigt. Och varför inte kombinera det bruna med en helsvart wc-stol?– Eller så väljer man en egen kulör på toalett, dusch och kranar och får det riktigt personligt, säger Emma Boysen.

Tvättställen ska numera gärna vara halvt ovanpå liggande. – Många tycker så mycket om tvättfaten som står ovanpå, det här är en kompromiss som är något lättare att hålla rent kring.

Strid om förfallna stugor
NYHETER 2021-10-18 KL. 06:45

Strid om förfallna stugor

Känd fastighetsägare hotas av viten om han inte river

Upplagt för en seriefinal
FOTBOLL 2021-10-16 KL. 18:10

Upplagt för en seriefinal

Målfabriken, del 9: Åsa IF
FOTBOLL 2021-10-16 KL. 11:30

Målfabriken, del 9: Åsa IF

"Det är en styrka att vi inte förlitar oss på en spelare"

Målfabriken, del 8: Victor Martinsson
FOTBOLL 2021-10-15 KL. 21:00

Målfabriken, del 8: Victor Martinsson

"Om man skjuter när målvakten inte är beredd på det brukar det bli bra"

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

SPORT 2021-10-17 KL. 19:53
Ett steg i rätt riktning

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Nystartade företaget med smaker från Damaskus

Nystartade företaget med smaker från Damaskus

Smaken av Damaskus, så heter det nystartade företaget som ryms i en lägenhet i Kungsbacka. – Det var våra vänner som tyckte vi skulle sätta igång, säger Yahya Salam.