NYHETER 2022-11-21 KL. 11:08

Fyra olyckor i Kungsbacka i snöovädret

Av Julia Sandstén Vikberg

Det har skett fyra trafikolyckor i kommunen på bara två timmar. Bland annat så har Varbergsvägen stängts av efter en olycka.
– Det har varit mycket trafikolyckor i Halland, inte minst i Kungsbacka, så det gäller att hålla hastigheter och avstånd och ta det försiktigt, säger Anna Göransson, polisens presstalesperson i region Väst.

Fyra olyckor i Kungsbacka i snöovädret
Det har varit många olyckor under morgonen. Foto: Läsarbild

TV-klipp och nyheter

Snöovädret har ställt till det i trafiken under förmiddagen. Enligt Maria Berntssson, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten Storgöteborg, har räddningstjänsten varit ute på flera larm i Kungsbacka kommun.
– Just nu är vi ute på tre-fyra stycken i Kungsbackaområdet. Det är bilar som har kört av vägen, säger Maria Berntssson.
Vid 09.30-tiden inträffade en olycka på Brearedsvägen i Frillesås där en lastbil körde i diket och välte. När Räddningstjänsten kom till platsen var det inga skador och lastbilen utgjorde inte något hinder för övrig trafik, så räddningstjänsten kunde lämna platsen.
Vid 10.20-tiden kom ett larm om en singelolycka av mindre omfattning på Skolgatan och några minuter senare kom ytterligare ett larm om en olycka på Varbergsvägen.
– En bil har kört av vägen. Vägen är helt avspärrad. Det finns ingen prognos i nuläget, säger Maria Berntssson.
Enligt Anna Göransson har bilen voltat och en man i 70-årsåldern ska ha förts till sjukhus efter olyckan.
– Men skadorna ska vara lindriga, säger Anna Göransson.
Vid 10.30-tiden larmades räddningstjänsten till ytterligare en olycka på Västra särövägen där två bilar varit inblandade. En av bilarna ska ligga på taket. Skadeläget är okänt.
Vid 12.30-tiden skickades polisen till väg 158 Hönsaryd i Vallda då en långtradare inte kunde ta sig upp för en backe och därigenom hindrade trafiken. Polisen skriver på sin hemsida att det råder totalt stopp för trafik och enligt uppgift ska flera fordon ha glidit av vägen.

Snöovädret har även lett till att busstrafiken har ställts in på flera sträckor i Kungsbacka, skriver Västtrafik på sin sajt.

Läs mer: Plötsligt blev Kungsbacka en stad täckt i snö
Läs mer: Snart försvinner snön - plusgrader är att vänta
Läs mer: Stopp för alla bussar i Kungsbacka


TV-klipp och nyheter

Klik venligst
Tore fortsatt fast i hemmet – kan tvingas flytta
NYHETER 2023-09-22 KL. 11:55
Premium

Tore fortsatt fast i hemmet – kan tvingas flytta

88-åringen nekas bostadsanpassning

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | HANDBOLL 2023-09-22 KL. 21:59
En högkaratig målvaktsmatch
Premium | NYHETER 2023-09-22 KL. 19:46
Eksta får årets planetskötarpris

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Här är årets vinnare av arkitekturpriset

Här är årets vinnare av arkitekturpriset

Tusen invånares röster har avgjort vilka byggnader som får årets arkitekturpris från Bygg- och miljöförvaltningen. Vinnarna korades på Tullens innergård under strålande sol och högtidliga former under lördagen.