NYHETER 2023-11-14 KL. 09:10

Fullt utvecklad brand i garage – spred sig till villa

Av Ronny Karlsson

Räddningstjänsten har ryckt ut på ett larm i Åsa. Enligt de första uppgifterna är det ett garage som brinner och ett bostadshus har fyllts med rök

Fullt utvecklad brand i garage – spred sig till villa
Räddningstjänsten har minst sju bilar på plats och bland annat jobbar man med att försöka hålla branden borta från bostadshuset. Foto: John Skoglund

TV-klipp och nyheter

Larmet kom in vid 09.00 och räddningstjänst är på plats.

Branden pågår för fullt på en adress vid Ölmanäs. Enligt de första uppgifterna från räddningstjänsten handlar det om rökutveckling från ett garage och detta har utvecklats till en fullt utvecklad brand.

Deltidsbrandkåren i Frillesås var först på plats och även räddningstjänsten i Kungsbacka hade flera bilar på plats vid branden. Röken från branden syns från långt håll och det ska enligt Norra Hallands reporter på plats handla om en rejäl rökutveckling. Det syntes också öppna lågor från garaget.

Rök har även spridit sig till det bostadshus som är sammanbyggt med garaget. Totalt var det vid 09.30 sju bilar från Räddningstjänsten på plats, och fler är på väg. Även polis och ambulans är kallad till platsen.

– Vi har ett omfattande resurspaket på plats och givetvis försöker vi rädda så mycket som möjligt, säger Christer Dyrfelt på räddningstjänstens ledningscentral.

Enligt Norra Hallands reporter på plats har branden även spridit sig till bostadshuset. Räddningstjänsten på plats meddelar också att inga personer har blivit kvar i huset.

Utöver släckningsarbete försöker även räddningstjänsten att rädda en del möbler och annat inifrån det brinnande huset. Arbetet med branden lär pågå på plats under större delen av dagen.

Polisen har under dagen upprättat en anmälan om mordbrand, men ingen person är misstänkt för något brott i nuläget.

Läs också:

Susanne drack kaffe när grannens hus började brinna

Branden i garaget är fullt utvecklad och rök har även trängt in i bostadshuset. Foto: John Skoglund
TV-klipp och nyheter

Sune en man med tusen intressen och historier
FAMILJ 2023-11-28 KL. 21:10
Premium

Sune en man med tusen intressen och historier

Hembygdskännaren fyller 70 år

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | BANDY 2023-11-28 KL. 22:07
20 timmar i buss – dessutom utan chans

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Man våldsam och hotfull på krog

Man våldsam och hotfull på krog

Det ska ha uppstått ett bråk på en krog i centrala Kungsbacka på lördagskvällen. En man omhändertogs av polisen misstänkt för våld och hot mot tjänsteman.